Datum: 26-03-2023 - 11:10
26
jan
'22
Grand Hotel Huis ter Duin slaat de handen ineen met The Good Roll. Together they make the world less shitty
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Grand Hotel Huis ter Duin slaat de handen ineen met The Good Roll. Together they make the world less shitty

Vanaf begin 2022 staan de toiletrollen van The Good Roll op de hotelkamers van Grand Hotel Huis ter Duin. De organisatie die 100% gerecycled papier toiletrollen produceert doneert 50% van haar nettowinst aan schone toiletten in diverse landen in Afrika. Dit initiatief past bij de duurzame doelstellingen van het Noordwijkse hotel…..

Sustainable Development Goals
Grand Hotel Huis ter Duin meet zijn initiatieven aan de hand van de Sustainable Development Goals die opgesteld zijn door de Verenigde Naties in 2015. Het vervangen van de oude toiletrollen draagt bij aan Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie. Om de duurzame initiatieven kenbaar te maken aan haar gasten, heeft het familiehotel eigen SDG logo’s ontwikkeld. Wanneer een initiatief aan een Sustainable Development Goal bijdraagt, krijgt het online of op drukwerk het speciale logo.

De wikkel
Uiteraard staat het Sustainable Development Goal logo op de gepersonaliseerde wikkel van The Good Roll. Bedrijven die de wikkels afnemen kunnen hun eigen invulling geven aan de wikkel om de toiletrol. Grand Hotel Huis ter Duin heeft zich laten inspireren door het typerende tapijt dat door de familie zelf ontworpen is en op de etages van de hotelkamers ligt. De wikkels om de toiletrollen worden verpakt door een sociale onderneming. Hiermee biedt The Good Roll werk voor 75 mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.  Op deze manier maakt The Good Roll & Grand Hotel Huis ter Duin the world less shitty.

Over the Good Roll
Wereldwijd zijn er 2,3 miljard mensen die géén toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is één derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Gezamenlijke frustraties die leidde tot het ontwikkelen van The Good Roll. Een 100% boomvriendelijke toiletrol gemaakt van gerecycled papier. Het bedrijf gebruikt 50% van haar nettowinst om veilige en schone toiletten in West-Afrika te bouwen. Naast toiletrollen verkopen zij onder meer ook tissue boxes, keukenrollen en grootverbruik hygiënepapier voor de zakelijke markt.

Over Grand Hotel Huis ter Duin
Gelegen op het hoogste duin van Noordwijk is Grand Hotel Huis ter Duin de ultieme get-a-way aan zee; uitwaaien op het strand, culinair genieten en ontspannen in de spa. Het hotel beschikt over drie restaurants waaronder Restaurant Latour, de trotse bezitter van een Michelin ster. Voor een lunch of diner is men van harte welkom bij Brasserie La Terrasse en Breakers Beach House. Andere faciliteiten zijn de sfeervolle Van Diepeningen lounge en het MC Wellness Centre, heerlijke plekken om te ontspannen. Grand Hotel Huis ter Duin heeft 230 luxe kamers, 20 suites en vier penthouses met allen uitzicht op de Noordzee of de omgeving van Noordwijk. Voor congressen, evenementen en partijen bieden zij u graag een op maat gemaakt arrangement in een van onze negentien stijlvolle multifunctionele zalen – allen met daglicht – met een maximum capaciteit van 2.500 personen, www.huisterduin.com
.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.