Datum: 30-11-2022 - 04:00
09
feb
'22
Politie presenteert jaarcijfers 2021 en de uitdagingen voor 2022 in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Politie presenteert jaarcijfers 2021 en de uitdagingen voor 2022 in de gemeente Noordwijk.

De gemeente Noordwijk valt binnen de regio eenheid Den Haag. In het Regionaal Beleidsplan 2019-2022 politie-eenheid Den Haag staan onder meer de geprioriteerde thema’s alsmede de sterkte verdeling van de politie genoemd. Burgemeester Wendy Verkleij die belast is met de handhaving van de openbare orde in de gemeente Noordwijk, heeft aan de heer Koot (teamchef politie Katwijk-Noordwijk) gevraagd om aan...

gemeenteraad de jaarcijfers van de gemeente Noordwijk van het jaar 2021 te presenteren. Hij deed dit samen met de heer Hoek, ook van het politieteam Katwijk-Noordwijk, tijdens de commissievergadering van Bestuur Middelen en Economie op dinsdagavond 8 februari.

Opvallende details uit de presentatie zijn (Klik hier voor het PDF-bestand) dat het totaal aantal misdrijven met 5% is gedaald. Het aantal fietsdiefstallen is minder geworden (zie pagina 3), meer diefstal uit/vanaf motovoertuigen (zie pagina 4), meer bedreigingen en openlijk geweld (pagina 7), meer meldingen van overlast jeugd en flink meer politie-inzet door toename van overlast verwarde/overspannen personen (pagina 13).

De heren Koor en Hoek gaven ook aan dat het werk van de politie op dit moment erg kraakt. Er is bovenop het team Katwijk-Noordwijk van 103 agenten, een tekort van 11 agenten om alle taken goed te kunnen uitvoeren. Het team dient ook agenten af te staan aan andere werkzaamheden buiten het werkgebied, waaronder 2 agenten bij de Bewaking Eenheid voor o.a. grote rechtszaken, 3 agenten aan gegevensbeheer en 2 agenten aan de politieopleiding en er worden regelmatig verschillende agenten uitgeleend aan de Mobiele Eenheid.

Zij allen kunnen dus niet op straat in Katwijk en Noordwijk worden ingezet. Dit gaat volgens de politie ten koste van aanrijtijden (zie pagina 18) en de inzetbaarheid van agenten bij allerlei andere taken. De politie staat dan ook voor de volgende uitdagingen in 2022 wat de inzet van agenten betreft: voor de evenementen in 2022, het toezicht op het strand, horeca toezicht in Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout, goede aanrijtijden en de grote inzet voor verwarde personen op dit moment.

U kunt de presentatie met uitleg over de thema's en de beantwoording van de vragen terugluisteren via de volgende link, klik hier. De presentatie met alle cijfers staan per pagina (20 stuks) in het volgende PDF-bestand, klik hier 

Klik hier voor alle cijfers van 2020 en 2021 op één blad..

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.