19
feb
'22
Update: uitrukken van de brandweer. Storm in Noordwijk en omgeving, foto’s.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Update: uitrukken van de brandweer. Storm in Noordwijk en omgeving, foto’s.

Het is niemand ontgaan, storm Eunice heeft aardig huisgehouden in Nederland. Ook Noordwijk en omgeving ontkwam niet aan storm schade. Een gevel van een huis is gedeeltelijk ingestort in de Dahliastraat, de KNRM is er op uit geweest voor een melding watersporter in de problemen en zo waren er nog vele andere meldingen….

In de Abraham Rademakerstraat was een boom vanuit de ene tuin omgevallen in een andere tuin. De auto die op de oprit stond geparkeerd werd rakelings geraakt, en kwam er met weinig schade vanaf. De brandweer heeft de auto verplaatst en de boom in stukken gezaagd. 

Ook veel meldingen van weggewaaide dakpannen, gedeeltes van daken, windschermen en nog veel meer. De brandweer reed ook preventief rondes door Noordwijk om schades te vinden en op te lossen indien mogelijk.

Brandweer Noordwijk is vandaag vanaf de middag continue aanwezig geweest op de kazerne aan de Duinwetering om zo snel mogelijk op pad te kunnen bij meldingen en calamiteiten. Niet alleen in Noordwijk maar ook in Noordwijkerhout en Voorhout zijn ze bij gesprongen bij stormmeldingen.

In Voorhout zijn diverse daken gesneuveld, waaronder aan de Componistenlaan waar het dak van een flat en een aantal daken van huizen eraf waaiden. In Noordwijkerhout was ook een forse schade aan een woning waar het dak vanaf waaide. 

Klik hier voor een overzicht van alle stormschade in Noordwijkerhout.

Overzicht uitrukken brandweer Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout:
Vanuit de kazerne Noordwijk werden de ploegen van Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout aangestuurd. Als er een erg drukke dag wordt verwacht qua meldingen worden de meldingen voor de brandweer voor deze dorpen gecoördineerd vanuit de meldkamer kazerne Noordwijk. Tussen 12.15 en 21.03 zijn er 70 meldingen geweest voor stormschade. In Noordwijk zijn er 32 incidenten geweest, in Noordwijkerhout 21 en in Voorhout 17. De ploegen van Noordwijk hebben geassisteerd bij meldingen in Voorhout en Noordwijkerhout. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt. 

Ook vandaag zullen de ploegen nog op pad zijn voor stormmeldingen. 

Heeft u foto’s van stormschade? Stuur ze gerust in ter plaatsing. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto’s: BON Wendy Weijers, Ingrid Smit-Kraakman, Henny van der Meij, Roel de Rover, Rob Jongerhuis.