Datum: 27-09-2023 - 17:50
01
mrt
'22
Streekmuseum Veldzicht doet mee aan NLdoet, help jij mee?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Streekmuseum Veldzicht doet mee aan NLdoet, help jij mee?

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet. Ook Streekmuseum Veldzicht doet mee. Wij gaan de tuinen vrij maken van onkruid, uitgebloeide planten afknippen en waar nodig opbinden. Het erf wordt opgeruimd en het tuinmeubilair schoongeboend. In het museum worden de voorwerpen….

afgestoft en schoongemaakt. De bollenschuur en de stal worden schoongemaakt. Er kan geverfd worden in de entree van het museum. We zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

Doe je mee?
“NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Wilt je ons helpen dan kan je aanmelden voor 12 maart bij www.nldoet.nl. Komt vrijdag 11 maart beter aan dan kan je aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Graag voor beide dagen aangeven of je ’s morgens of ’s middags mee wilt helpen en of je mee wilt lunchen. De lunch bieden wij aan.

Ertoe doen
Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.