Datum: 27-01-2023 - 21:56
01
mrt
'22
Groot Hoogwaak start jubileumjaar met hijsen van de vlag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Groot Hoogwaak start jubileumjaar met hijsen van de vlag.

Vanmiddag, dinsdag 1 maart jl., kon dan eindelijk het jubileumjaar van Groot Hoogwaak op feestelijke wijze ingeluid worden. In het Grand Café waren veel bewoners en personeel bij elkaar gekomen om naar de toespraak van directeur-bestuurder de heer Henny Roos en Burgemeester Wendy Verkleij te luisteren en te vieren dat Groot Hoogwaak dit jaar 50 jaar bestaat….

De heer Roos refereerde aan hoe de ouderenzorg er ‘pas’ 25 jaar geleden nog uitzag, niet heel florissant, en hoe het er heden ten dagen aan toe gaat. Veel meer gericht op de behoeftes van de cliënt. Voor de bewoners wordt er een passend aanbod aangeboden in ondersteuning, voorzieningen en dagbesteding.

Na de eerste toespraak werd de nieuwe film over/van Groot Hoogwaak gepresenteerd. Het filmpje kunt u onder het artikel aanklikken en bekijken. 

Burgemeester Wendy Verkleij haalde in haar toespraak nog een stukje geschiedenis naar voren over Groot Hoogwaak. In 1969 ging de bouw van start en in augustus 1971 betrokken de eerste bewoners hun kamers. Op 22 februari 1972 volgde de officiële opening. Groot Hoogwaak was de eerste woonzorgvoorziening in Noordwijk op Protestant Christelijke basis. 

Naast het verzorgingshuis met aanleunwoningen doet Groot Hoogwaak nog veel meer in de Noordwijkse samenleving. Het onderwerp ‘dementievriendelijk’ is op de kaart gezet in het dorp, casemanagers dementie hebben het Breinhuis opgericht, er wordt actief deelgenomen aan een initiatiefgroep dementievriendelijk Noordwijk, er is overleg met de gemeente en zorgpartners, en Groot Hoogwaak heeft een tijd de mantelzorgondersteuning op zich genomen voordat het overging naar Welzijn Noordwijk. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers actief. 

Er wordt gekeken, in navolging op Munnekeweij in Noordwijkerhout, om ook in Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen vervoer met TukTuk’s in te gaan zetten.

De burgemeester benoemde vooral de betrokken maatschappelijke organisatie vanuit Groot Hoogwaak, altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken.

Daarna was het tijd voor het hijsen van de jubileumvlag. Dit deed de burgemeester samen met de heer Roos en de heer Kees van Duin. De heer van Duin is 83 jaar en woont al 24 jaar met veel plezier in Groot Hoogwaak. Buiten stond Crescendo Noordwijk klaar om het vlag hijsen met feestelijke muziek te ondersteunen. 

Na het vlag hijsen gingen de festiviteiten binnen nog even door. Crescendo speelde gezellige muziek voor de aanwezigen, die genoten van koffie met gebak en een hapje en een drankje.

Eerder vandaag was er al gebak rond gebracht langs een flink aantal adressen in Noordwijk om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van deze bijzondere dag. 

In de loop van dit jaar zullen allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd worden, zodat Groot Hoogwaak een heel feestelijk jubileumjaar heeft voor de bewoners, cliënten en medewerkers.

Foto’s: BON Wendy Weijers 

{gallery}15793{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.