Datum: 27-09-2023 - 17:05
05
mrt
'22
Diverse Noordwijkse organisaties doen mee aan NLdoet, help jij mee?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Diverse Noordwijkse organisaties doen mee aan NLdoet, help jij mee?

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet. Diverse organisaties in Noordwijk vragen hulp bij verschillende klussen of een dagje uit met bewoners. Kijk hieronder welke organisaties een paar helpende handen kunnen gebruiken…

Streekmuseum Veldzicht
Ook Streekmuseum Veldzicht doet mee. Wij gaan de tuinen vrij maken van onkruid, uitgebloeide planten afknippen en waar nodig opbinden. Het erf wordt opgeruimd en het tuinmeubilair schoongeboend. In het museum worden de voorwerpen afgestoft en schoongemaakt. De bollenschuur en de stal worden schoongemaakt. Er kan geverfd worden in de entree van het museum. We zoeken nog vrijwilligers om mee te helpen!

Doe je mee?
“NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Wilt je ons helpen dan kan je aanmelden voor 12 maart bij www.nldoet.nl. Komt vrijdag 11 maart beter aan dan kan je aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Graag voor beide dagen aangeven of je ’s morgens of ’s middags mee wilt helpen en of je mee wilt lunchen. De lunch bieden wij aan.

Woonzorgvoorziening Willem van den Bergh. Mensen met liefde voor de tuin gezocht!

De bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh doen mee met NLDoet en zoeken nog vrijwilligers om te helpen klussen in de tuin.

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Zowel voor de bewoners als voor de medewerkers van zorgorganisatie ’s Heeren Loo is dit een van de hoogtepunten is van het jaar.

Klussen in de tuin
Zo ook woonzorgpark Willem van den Bergh, waar cliënten met een verstandelijke beperking wonen. Door de zware periode voor begeleiders die de afgelopen coronatijd met zich meebracht, hebben zij weinig tijd gehad voor de tuin. Vrijwilligers zijn daarom goud waard. Bij de woningen hopen ze op hulp van vrijwilligers met groene vingers die wel weten hoe ze de tuin kunnen temmen. De tuin van de woningen komt zichtbaar liefde en aandacht tekort. De bewoners vinden het fijn als de tuin er gezellig uitziet. Zeker als straks de lente weer komt!

Ook een middag met bewoners naar Snoezeltheater Droomdal of het uitvoeren van een speciale klus is normaal niet zomaar mogelijk. Daarvoor zijn altijd familie of vrijwilligers nodig om de begeleiders te helpen. NLdoet zorgt voor verbinding en blije gezichten. Daarom doet ’s Heeren Loo jaarlijks mee aan deze dagen. Door samen met bewoners een tuin van een woning op te knappen of gezellig een dag weg te gaan, krijg je extra verbinding met elkaar. Deze dag wordt gezien als een van de leukste dagen van het jaar!

Heb jij zin om een dagje uit te gaan? Te helpen met klussen in de tuin? Bewoners van woonzorgpark Willem van den Bergh ook! Kom op 11 of/en 12 maart langs om te helpen als vrijwilliger tijdens NLDoet. Zij hebben er nu al zin in!

Meld je aan als vrijwilliger via de coördinator vrijwillige inzet, Patricia de Langen, je kunt haar mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Present Bollenstreek doet mee aan NL Doet, doe jij al mee?

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Present Bollenstreek heeft ook een aantal hele leuke activiteiten op de site van NL Doet staan. Zij organiseren het hele jaar projecten voor groepen vrijwilligers die zich een dag(-deel) willen inzetten voor de meest kwetsbaren. Om voor deze mensen echt het verschil te kunnen maken.

Wil je wel eens kijken wat vrijwilligerswerk eigenlijk is en hoe leuk dat kan zijn? Of wil je graag wat meer mensen leren kennen, wat meer sociale contacten opdoen? Doe dan vooral mee aan deze laagdrempelige grootste vrijwilligersactie die NL Doet is! Opgeven kan via nldoet.nl of door een mailtje te sturen naar Present Bollenstreek.

Mocht de datum van NL doet niet uitkomen maar wil je wel graag op een ander moment met een groep een keer aan de slag? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ertoe doen
Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meld je actie of oproep bij Blik Op Noordwijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dan wordt dit artikel aangevuld.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.