Datum: 21-03-2023 - 14:31

In een video onderschrijft Erica Renkema (“Meiland”) de visie dat identiteitspolitiek niet in het belang is van de samenleving. De Partij voor de Inwoners is voor gelijke behandeling en dus tegen discriminatie. Maar de uit Amerika overgewaaide woke-cultuur en het cancelen van de nationale geschiedenis gaat Nederland niets goeds brengen….

“Wíj zijn nu verantwoordelijk voor wat wíj doen. En wíj moeten niet discrimineren,” stelt Erica, lijstduwer voor de Partij voor de Inwoners in de gemeente Noordwijk. Maar het censureren van Nederlands erfgoed wijst zij af. Het veranderen van straatnamen, het verbieden van bepaalde carnavalskostuums of een naamsverandering van Kerstfeest (‘lichtjesfeest’) verhoogt culturele barrières, die eigenlijk al aan het verdwijnen zijn.

K-verwensingen
In het interview neemt Erica ook stelling tegen de manier waarop grote groepen mensen deelnemen aan het maatschappelijk debat. Anoniem je mening geven via Facebook, vindt zij zwak. Mensen buitelen over elkaar heen om hun mening te geven. Een aantal laat het niet bij een mening. Zij en haar familie hebben K-verwensingen gekregen en doodsbedreigingen.

Naar aanleiding van haar uitspraken over Islamitische kledingvoorschriften heeft Erica ook nette en onderbouwde reacties gekregen van moslima’s, die het niet met haar eens waren. “Zo kan het ook.”

Voor referendums
Veel mensen hebben het sterke gevoel dat de politiek niet meer geïnteresseerd is in hun zorgen en wensen. Erica herkent dit gevoel volledig. Daarbij helpt het ook niet dat beleidsvorming pas plaatsvindt na een lang proces van compromissen. Zij is ronduit een voorstander van referendums. Op deze manier kan de wil van de kiezer regelmatig worden gepeild. En gezien de huidige techniek moeten referendums ook makkelijk online te realiseren zijn.

 Klik hier voor de link naar de video. https://youtu.be/ufy0WYr0flA

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.