Datum: 28-09-2022 - 09:13
10
mrt
'22
Eerste vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Eerste vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in de gemeente Noordwijk.

In de gemeente Noordwijk zijn inmiddels de eerste vluchtelingen uit Oekraïne gearriveerd. De vluchtelingen worden opgevangen bij NH Leeuwenhorst aan de Langelaan in Noordwijkerhout. De gemeente schakelt rechtstreeks met de Veiligheidsregio over deze opvang. In NH Leeuwenhorst zijn tot maandag 21 maart 2022 50 kamers beschikbaar. De vluchtelingen worden hier voor maximaal 72 uur opgevangen. De Veiligheidsregio...

coördineert hierna de opvang in de regio.

Inventarisatie geschikte locaties

Naast deze 1e (crisis-) noodopvang bereidt de gemeente zich voor op het opvangen van vluchtelingen die langer in de gemeente Noordwijk zullen verblijven. Daarvoor is de gemeente voortvarend aan de slag gegaan met het inventariseren van geschikte locaties. Zowel voor de korte als de lange termijn.

E-mailadressen voor vragen uit de samenleving
Vanuit de Noordwijkse samenleving worden er hartverwarmende initiatieven gestart en wordt opvang aangeboden. Hiervoor zijn 2 e-mailadressen beschikbaar gesteld. Hier kunnen inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties terecht met vragen.

Voor vragen over opvang kunt u een e-mail sturen naar opvangoekraïDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u inmiddels een Oekraïense vluchteling opvangt, vraagt de gemeente u dat hier te melden. Voor initiatieven anders dan directe opvang kunt u mailen naar initiatievenoekraïDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de website richten we een pagina in met de informatie over de opvang van de Oekraïense vluchtelingen.

Foto: BON Wendy Weijers

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.