Datum: 02-04-2023 - 02:17
12
mrt
'22
Workshop: ‘Eten uit de natuur met Bosbaas’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Workshop: ‘Eten uit de natuur met Bosbaas’.

Op zondag 3 april van 9.30-11.00 uur is vanaf de Bibliotheek Noordwijk de start van de wilplukwandeling verzorgt door Bosbaas. Wat? Kun je dat plantje ook eten? En die ook? Bramen plukken lukt makkelijk. Brandnetels, dat weten de meesten mensen ook al. Maar in de natuur is er heel veel lekkers te plukken. En elk seizoen heeft zijn eigen lekkernijen….

Kom mee met Bosbaas op deze wildplukwandeling!

Deze wandeling in de natuur van ongeveer 2,5 uur verrast en inspireert door al het moois en lekkers wat daar groeit. Deelnemers kijken nooit meer hetzelfde naar al dat groene spul waar ze normaal gesproken achteloos aan voorbij lopen! Er wordt geleerd wat gegeten kan worden en wat niet. Ook komt aan bod waar op gelet moet worden bij wildplukken.

Er wordt een wildplukhapje en drankje geproeft, maar er wordt tijdens de wandeling niet geoogst. Achteraf ontvangen alle deelnemers een handig verslag met uitleg over wildplukken en de gevonden planten en hun toepassingen.

Edwin Cornelissen alias Bosbaas geeft enthousiast leuke en interessante wandelingen en workshops over eetbare wilde planten en paddenstoelen. In berm, bos, duin, hei, weiland, stadspark weet hij overal lekkers te vinden!

Deelname kost €35,00. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit. Hier kan ook aangemeld worden.

Praktische informatie

Workshop | Eten uit de natuur met Bosbaas

Datum: 3 april 2022

Tijd: 9.30-11.00 uur

Startlocatie: Bibliotheek Noordwijk

Deelname: €35,00

Informatie en aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.