Datum: 06-06-2023 - 10:21

12
mrt
'22
Lijsttrekker Jaap de Moor Bruisend Noordwijk bedreigd.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lijsttrekker Jaap de Moor Bruisend Noordwijk bedreigd.

Jaap de Moor, lijsttrekker van de politieke partij Bruisend Noordwijk, is in de aanloop naar de verkiezingen, de afgelopen maanden diverse keren bedreigd en belaagd, waarvan het vermoeden bestaat dat deze feiten in relatie staan tot de verkiezingen. Namens het bestuur van Bruisend Noordwijk is op 11 maart aangifte gedaan bij de politie…..

In de afgelopen maanden is de woning van de Moor diverse keren 's-nachts belaagd. Het bestuur heeft daarbij tevens in dezelfde periode vastgesteld dat er parallel ook online zaken hebben plaatsgevonden die daar mogelijk een verband mee hebben. Via "lege" ofwel valse facebook-accounts, ook wel zogenaamde trollen genoemd, werd getracht negatieve invloed uit te oefenen op berichten van Bruisend Noordwijk in relatie tot de verkiezingen. Eén van deze trollen, althans de persoon/politieke partij die achter het valse/lege account schuilgaat, is bekend geworden. De gegevens van deze mogelijke verantwoordelijke zijn aan de politie overlegd.

Naar aanleiding van de aangifte zal er door de politie nader (digitaal) onderzoek worden gedaan.

Conform het Protocol Integriteitsmeldingen van de gemeente Noordwijk, is er melding gedaan bij Burgemeester Verkleij.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.