13
mrt
'22
Kruising Gooweg/Van Berckelweg afgesloten van 25-3 t/m 6-4
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Kruising Gooweg/Van Berckelweg afgesloten van 25-3 t/m 6-4

De aannemer sluit de kruising aan de entree van Noordwijk Binnen voor alle verkeer. Hij doet dat vanaf vrijdagavond 25 maart 2022 19:00 uur tot en met woensdagnamiddag 6 april 2022 17:00 uur. Hij vervangt onder meer de verouderde verkeersregelinstallatie….

Op de hoogte gesteld
De gemeente heeft inmiddels heel wat partijen op de hoogte gesteld van de afsluiting. Bedrijven en scholen zijn benaderd. Ook stuurt de gemeente nog een bewonersbrief aan bewoners in de directe omgeving van de kruising.

Zo kort mogelijk
De kruising is een belangrijk kruispunt voor inwoners en ondernemers in gemeente Noordwijk. Er gaat veel verkeer overheen. De gemeente probeert daarom de afsluiting zo beperkt mogelijk te houden. Het is niet uitgesloten dat er in de nacht ook werkzaamheden zullen plaatsvinden. 

Omleidingsroutes
In nauw overleg zijn er voor alle weggebruikers alternatieve routes ingericht. Automobilisten volgen de bekende omleidingsborden. Die zijn er ook voor fietsers. Zij rijden via het Everwijnpark, De la Bassecour Caanstraat, de Sint Jeroensweg en de Goohorslaan. 

Schoolfietsverkeer
Voor het schoolfietsverkeer doet de gemeente haar best om de oversteek van het fietspad over de Van Berckelweg in de ochtend toegankelijk te houden. Verkeersregelaars staan klaar om schoolfietsers veilig langs het werk te leiden. 

Niet laten samenvallen
Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden niet gelijktijdig uit te voeren met de werkzaamheden aan de N444. Die gaat binnenkort ook lang dicht. Dat is op verzoek van de hulpdiensten en een busmaatschappij. 

Werk in uitvoering op de kruising

  • verouderde verkeersregelinstallatie vervangen
  • vervanging portalen met verkeerslichten 
  • aanbrengen van ‘lussen’ in het wegdek om ‘uit te lezen’ hoe druk het is 
  • asfalteerwerkzaamheden van delen van de Gooweg richting de Schiestraat, richting Noordwijkerhout en de Van de Mortelstraat
  • nieuwe installatie bevordert de doorstroom van auto’s en fietsers
  • nieuwe verkeerssituatie waarbij HOV-bus prioriteit krijgt op de kruising.

Lees meer

  • Lees ook het eerder verschenen bericht ‘Werkzaamheden kruising Gooweg/Van Berckelweg’.
  • Nog even en de bus heeft prioriteit op kruising Gooweg/Van Berckelweg. Maar hoe rijdt hij dan verder? Ontdek wat er allemaal gebeurt rondom de HOV-Verbinding Noordwijk - Schiphol. Bekijk het leuke en informatieve filmpje
  • Kleine kast met ongekende regelkracht. Neem een kijkje in de verkeersregelinstallatie die vervangen gaat worden. Bekijk het informatieve filmpje