Datum: 08-06-2023 - 06:55

13
mrt
'22
Oproep inwoner Noordwijk: kom stemmen in de kleuren van de vlag van Oekraïne.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Oproep inwoner Noordwijk: kom stemmen in de kleuren van de vlag van Oekraïne.

Democratie voor Vrijheid, met deze oproep is Jeroen Arbouw uit Noordwijk, vanochtend gestart op Facebook. Het doel van Jeroen is om de kiezers van Nederland zoveel mogelijk in beweging te krijgen om te gaan stemmen op 14, 15 en 16 maart 2022 in de kleuren van de vlag van Oekraïne….

Jeroen zegt hierover het volgende:

"De afgelopen weken en dagen zie ik net als iedereen de verschrikkelijke beelden op het nieuws van de oorlog in Oekraïne. Deze oorlog tart alles waar democratie en het leven in vrijheid om draait. En hoe wrang is het dat we tijdens deze weken in verkiezingstijd zien dat politieke partijen verbaal tegen elkaar "vechten". Partijen die allemaal deel uitmaken van onze democratie. Onze vrijheid. Een vrijheid die aan de poorten van onze democratie wordt bedreigd door de Oorlog in Oekraïne.

En vannacht zat ik de nieuwe nieuwsfeiten te lezen over deze verschrikkelijke situatie 1500 km bij ons vandaan. Slechts 2 dagen rijden. En toen dacht ik, hoe mooi zou het zijn als wij als stemgerechtigde Nederlanders een statement kunnen maken naar Poetin toe, om massaal te gaan stemmen op 14, 15 en 16 maart. Niemand uitgezonderd. Voor onze democratie en onze vrijheid. En hoe gaaf zou het zijn dat iedereen zich zou kleden in de kleuren van de vlag van Oekraïne of een item mee neemt naar de stembureaus zoals een vlag of een pamflet. Ik stel mij rijen voor, voor de stemlokalen in alle dorpen en steden van Nederland met stemgerechtigde mensen gehuld in de kleuren Blauw en Geel. En als de pers daar massaal verslag van zou doen dan moet dat doorkomen richting Oekraïne, Rusland en de rest van de wereld. Omdat ik nergens kon vinden op internet of een dergelijk initiatief al was gestart, doe ik dan ook deze poging."

Facebookpagina Democratie voor Vrijheid

Jeroen hoopt op een massale opkomst bij de stembureau's door heel Nederland in de kleuren Blauw en Geel. Jeroen: "En mocht het initiatief al reeds bestaan?....dan support ik 'm bij deze!!"

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.