Datum: 02-10-2023 - 13:03
15
mrt
'22
Noordwijk nieuws blik Lezers schrijven: Verdachte ex-wethouders voelen hete adem van Justitie
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: ‘Verdachte ex-wethouders voelen hete adem van Justitie’.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ...

Lezers schrijven: ‘Verdachte ex-wethouders voelen hete adem van Justitie’.

Bij brief van 14 maart jl. richten de ex-wethouders Ton van Rijnberk, Henri de Jong, Piet Barnhoorn, Hans Bakker, Gerben van Duin en ex-ambtenaar Ger Oostermeijer zich tot de Noordwijkers. Zij vragen om een onderzoek naar “belangenverstrengeling, pertinente leugens, valse aantijgingen, intimidatie”. Heel verrassend, want dit onderzoek is al gaande. Niet wat zij graag willen, door vooringenomen Noordwijkse politici die partijbelangen geregeld voorop stellen. Maar door onafhankelijke rechters, zoals het hoort in onze rechtsstaat.  

En degenen waarvan het niet-integere en grensoverschrijdend gedrag thans wordt onderzocht heten: Ton van Rijnberk, Hans Bakker, Gerben van Duin en Ger Oostermeijer.

Van zijn bed gelicht
Op 9 december 2021 is Ger Oostermeijer thuis van zijn bed gelicht. Ook werd zijn computer in opdracht van de rechter leeggetrokken op bepaalde zoekwoorden. Waarom? Oostermeijer wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij smaad, laster, machtsmisbruik en samenspanning met Van Rijnberk, Bakker en Van Duin. Voor deze bijzondere actie heeft de Rechtbank toestemming gegeven. Dat doet een rechter niet zomaar. Echter, Oostermeijer had het er blijkbaar naar gemaakt.

Burgemeester verwerpt spookrapport
In december 2018 leende Oostermeijer zich op verzoek van de twee PUUR-wethouders Bakker en Van Duin voor het in elkaar flansen van een illegaal geheim rapportje over de zogenaamde ‘Ondermijning’. Vreemd, mede ook omdat hun collega wethouders hiervan werden buitengesloten en van niets wisten. In dit rapport worden tientallen Noordwijkers zonder enig bewijs beschuldigd van maffiapraktijken en banden met de georganiseerde misdaad. Nogal bizar en ongeloofwaardig allemaal.    

Daarom verwierp onze (huidige) burgemeester dit spookrapport als “Noordwijk onwaardig”. En honoreerde de onafhankelijke rechter tot nu toe al onze verzoeken voor verder onderzoek.

Verhoren onder ede
De ex-wethouders Van Rijnberk, Bakker en Van Duin gaan voorlopig niet vrijuit. Sluw als ze zijn, hebben ze Oostermeijer het vuile werk laten opknappen. Maar ook zij hebben zich onder ede moeten laten verhoren. Net als Taetske Visser, fractievoorzitter van PUUR. Deze verhoren hebben genoeg opgeleverd voor verder onderzoek in deze duistere zaken. En mogelijk zelfs meineed.

Niet integer gedrag ex-wethouders
Laten we ook niet vergeten dat Bakker en Van Duin een bijzondere rol hebben gespeeld in een ander schandaal: de illegale geheimverklaring van meer dan 1.000 besluiten van het college van B&W van Noordwijk in de periode 2014-2018. Wat hadden zij te verbergen?

Over Van Rijnberk is door een professor bestuurskunde van zijn eigen partij D66 gesteld dat hij niet integer heeft gehandeld wat betreft de aankoop van zijn woning. Van Rijnberk is vorig jaar ook vanwege diverse niet integere gedragingen uit de Provinciale Statenfractie van D66 gezet.

CDA en VVD hebben in april 2020 het vertrouwen in toenmalig wethouder Henri de Jong opgezegd omdat hij niet functioneerde en niet capabel bleek. Dit had niets te maken met ondermijning. Dat is het sprookje waarin De Jong zelf blijft geloven. Toen hij gedwongen werd de waarheid te verklaren heeft De Jong uitdrukkelijk toegegeven dat hij niet door Salman of Brandjes onder druk is gezet en hij hen niet heeft bedoeld. Wie hij wel bedoelt blijft ondanks alle verzoeken aan De Jong nog steeds onduidelijk.  

Steeds dichter bij de waarheid
Door rechterlijk ingrijpen beschikken wij via het toegestane ‘bewijsbeslag’ bij Oostermeijer nu over vele tientallen mails tussen leden van dit illustere gezelschap. Daardoor komen we steeds dichter bij de waarheid. De verdachte ondertekenaars van de oproep weten dit. Vandaar hun dramatische schreeuw om een onderzoek door de gemeenteraad. Die is alleen maar bedoeld om verwarring te zaaien. En deze kwestie via hun politieke partijen weer onder controle te krijgen.

Ongetwijfeld stinkt een aantal lichtgelovigen erin. Zo van: “Wie zelf een onderzoek wil, die kan niet schuldig zijn.” Maar functionarissen van Justitie fop je niet met zulke acties. Ons ook niet. Wij accepteren geen achterkamertjes meer. Alles moet openbaar. En worden beoordeeld door onze onafhankelijke rechters!

Noordwijk, 15 maart 2022

Namens het Collectief ‘Transparant Bestuur Noordwijk’,

Victor Salman en Paul Brandjes  

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.