16
mrt
'22
Kringloopwinkels Noordwijk en Noordwijkerhout zijn inzamelpunten voor oude frituurvetten en oliën geworden.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Kringloopwinkels Noordwijk en Noordwijkerhout zijn inzamelpunten voor oude frituurvetten en oliën geworden.

Denk aan het milieu, lever je gebruikt frituurvet gratis in bij Kringloopwinkel Noordwijk en Kringloopwinkel Noordwijkerhout zij zijn begonnen met het inzamelen van gebruikte frituurvetten en -oliën in samenwerking met Green Oil Recycling. Frituurvet wordt helaas nog door veel mensen door het toilet gespoeld of bij het afval gegooid zonder dat er nagedacht wordt over de gevolgen voor het milieu….

Wat zijn de voordelen?
Door het inleveren van gebruikt frituurvet bij Kringloopwinkel Noordwijk (van Limburg Stirumstraat 48) en Kringloopwinkel Noordwijkerhout (Marktplein 5) draag je bij aan een schoner milieu en voorkom je dat het frituurvet in het riool belandt, wat schadelijk is voor het milieu. Green Oil Recycling recyclet het frituurvet waardoor het een nieuw duurzaam leven krijgt als biobrandstof. 100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Hier kun je dus persoonlijk aan bijdragen.

Milieu en lokale goede doelen
Om echt een positieve invloed uit te oefenen op een schoner milieu en de goede doelen die wij steunen, willen wij natuurlijk zoveel mogelijk frituurvet inzamelen.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de Containers met de groene dekselsbij onze goederen innamen van de winkel

Wat kan ik inleveren?

Frituurvet vloeibaar
Frituurvet vast
Frituurolie
Overige plantaardige oliën

Wat kan ik nog meer doen?
Vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en vraag of je dit mag meenemen. Hiermee help je je vrienden en familie af van hun gebruikt frituurvet, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn!

Voor vagen neem contact met ons op tijdens onze openingstijden:

Maandag            Gesloten

Dinsdag               11:00 tot 17:00 UUR

Woensdag         11:00 tot 17:00 UUR

Donderdag         11:00 tot 17:00 UUR

Vrijdag                 11:00 tot 17:00 UUR

Zaterdag             10:00 tot 16:00 UUR

Zondag                Gesloten

Noordwijkerhout; Marktplein 5  Tel. 06 - 16 17 18 73

Noordwijk; Van Limburg Stirumstraat 48  Tel. 06 - 16 17 18 83