Datum: 30-11-2022 - 04:02
17
mrt
'22
100- jarige Mevrouw Ehrbecker-Romeijn viert groots feest in Hoogwaak.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

100- jarige Mevrouw Ehrbecker-Romeijn viert groots feest in Hoogwaak.

Mevrouw Ehrbecker-Romeijn heeft vandaag de gezegende leeftijd van 100 jaar bereikt. Sinds vorig jaar woont ze in Groot Hoogwaak, nadat ze eerder 20 jaar lang in een appartement bij Hoogwaak woonde. Hiervoor heeft mevrouw jarenlang, met haar man, in de Boschflat gewoond. Mevrouw Ehrbecker komt oorspronkelijk uit Rotterdam….

Vanwege een ziekte raadde de dokter toentertijd aan om aan de kust te gaan wonen voor de gezonde zeelucht. Mevrouw is dol op het strand dus dat was snel voor elkaar. Mevrouw Ehrbecker is nog goed bij de tijd, ze leest elke dag de krant en blijft graag op de hoogte van alle dagelijkse gebeurtenissen. Zodra het zonnetje schijnt is mevrouw graag buiten, ze zit heel graag in de zon. 

In haar jonge jaren was mevrouw Ehrbecker erg sportief, vooral roeien en tennissen deed ze graag en dat is ze na de oorlog ook blijven doen. In het arbeidzame leven was mevrouw coupeuse. Een grote hobby is schilderen, haar woning hangt vol met zelfgemaakte schilderijen. De artistieke kant heeft ze geërfd van haar vader, hij was kunstschilder.

Haar man was directeur/eigenaar van een technische handelsonderneming, ze reisden samen veel. O.a. de Olympische spelen in Engeland en München zijn bezocht. 

Mevrouw doet graag mee met de vele activiteiten in Groot Hoogwaak, zoals zingen en bloemschikken. Ze woont hier erg naar haar zin. Daarnaast wordt ze heel goed verzorgd door haar nicht, dochter van haar zus. 

Op de afdeling is het vandaag groot feest. Hoogtepunt is toch wel het bezoek van de burgemeester, mevrouw keek er al vijf jaar naar uit. Ook de brieven van de Koning en Koningin en van de commissaris van de Koning ontbraken niet. Vol trots werden vanmorgen de brieven opengemaakt en gelezen. Vanmorgen was er feest met de bewoners in de eigen huiskamer. Er was zelfs een trompetspeler speciaal voor mevrouw gekomen. Vanmiddag komen er familie en vrienden in het restaurant om de feestdag gezellig af te sluiten.

Foto’s: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk  

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.