Datum: 26-03-2023 - 12:12
18
mrt
'22
Gemeente Noordwijk vangt 9 Oekraïense vluchtelingen op in woning Maria ter Zee Kerk en 22 in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gemeente Noordwijk vangt 9 Oekraïense vluchtelingen op in woning Maria ter Zee Kerk en 22 in Noordwijkerhout.

Brief 18-03-2022 van burgmeester aan de gemeenteraad van Noordwijk betreffende opvang Oekraïense vluchtelingen in Noordwijkerhout: Op dinsdag 14 maart 2022 hebben wij u als gemeenteraad met een raadsbrief geïnformeerd over de (crisis) noodopvang van de Oekraïense vluchtelingen in NH-Leeuwenhorst. Wij houden de raad regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen van de opvang van vluchtelingen in de gemeente Noordwijk....

Op maandag 21 maart sluit de (crisis)noodopvang in NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. De Oekraïense vluchtelingen die we hier opvangen, gaan dan naar een andere locatie. Dit is een locatie waar zij voor langere tijd opgevangen worden. In de gemeente Noordwijk zijn nu twee locaties voor noodopvang gereed om de Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

In Noordwijk heeft de Maria ter Zeekerk woonruimte aangeboden in het woonhuis wat naast de kerk staat. Hier vangen we vanaf maandag 21 maart 9 vluchtelingen op vrijwilligers van de kerk helpen de gemeente bij de opvang. Naast de opvang helpen zij ook met praktische zaken zoals het inzamelen van kleding. We zijn erg blij met hun hulp. 

Op dit moment zijn we het oude politiebureau aan Dijkzicht 1 in Noordwijkerhout aan het inrichten voor noodopvang. Hier vangt de gemeente 22 vluchtelingen op. Zij komen hier op maandag 21 maart aan. We hebben een brief bij de direct omwonenden van Dijkzicht bezorgd om hen te informeren over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in hun buurt. De vluchtelingen die op Dijkzicht 1 verblijven, worden begeleid door medewerkers van Vluchtelingenwerk en collega's uit de ambtelijke organisatie. 

Ook is er een groep vluchtelingen naar noodopvang locaties in de gemeente Nieuwkoop en de gemeente Alphen aan den Rijn gebracht. Wij inventariseren op dit moment nog geschikte locaties in de gemeente waar de Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd opgevangen kunnen worden. De Veiligheidsregio's hebben de Gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout & De Zilk opdracht van het kabinet gekregen om in de komende periode in totaal 50.000 opvangplekken beschikbaar te maken. De Veiligheidsregio Hollands Midden, waar de gemeente Noordwijk onderdeel van is, neemt 2000 opvangplekken voor haar rekening.

Voor de gemeente Noordwijk betekent dit in eerst instantie een tijdelijke opvang van 108 vluchtelingen.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Noordwijk

(Foto: kerkfotografie.nl)

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.