Datum: 26-03-2023 - 11:45
19
mrt
'22
Naturalis telt schelpen op het strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Naturalis telt schelpen op het strand van Noordwijk.

Vandaag, zaterdag 19 maart, is het Grote Strandschelpen Teldag. Op 7 plaatsen langs de Hollandse kust identificeert en telt Naturalis op een standaard manier de schelpen en slakken. Daarmee willen ze de schelpenstand bepalen en kijken hoe die door de jaren heen verandert….

Ook op het strand van Noordwijk, in de buurt van de Reddingsbrigade, staat een team van Naturalis klaar om bezoekers op weg te helpen schelpen te zoeken. Bezoekers die zich melden krijgen een kaart mee waarop heel veel schelpen staan. Het is dan de bedoeling dat er 100 schelpen en slakkenhuisjes worden geraapt en uitgezocht. 

De landelijke pers heeft ook aandacht voor de Strandschelpen Teldag. Op het Noordwijkse strand waren camera teams aanwezig van o.a. RTLNieuws en het Jeugdjournaal. 

Foto’s: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.