Datum: 30-11-2022 - 06:07
21
mrt
'22
Noordwijk nieuws blik Lezers schrijven: ‘ Politiek gekonkel uit het verleden moet een keer afgelopen zijn’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: ‘ Politiek gekonkel uit het verleden moet een keer afgelopen zijn’.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ...

Redactie BON: We sluiten na deze laatste inzending de discussie over dit onderwerp bij Lezers schrijven.....

Lezers schrijven: Politiek gekonkel uit het verleden moet een keer afgelopen zijn.

DAT WAS EVEN SCHRIKKEN toen ik het bericht in de media begon te lezen van een aantal oud wethouders en een ambtenaar van de oude gemeente Noordwijk over de WORSTELING MET DE INTEGRITEIT. Na een rustig verlopen verkiezingsprogramma, is er nauwelijks modder gegooid en hebben bijna alle politieke partijen zich op een positieve manier met hun standpunten gepresenteerd in de media.

Maar hoe ging het dan in Noordwijk voor de fusie ? In andere omstandigheden kwam ik een aantal jaren geleden in gesprek met een gemeenteraadslid van het CDA in Noordwijkerhout. Doordat de man vroeger in Noordwijk woonde was hij een lange periode raadslid in het oude Noordwijk. Op mijn vraag hoe zijn ervaring was in de politiek van beide gemeenten, moest hij ruiterlijk toegeven dat hij zich in de raad van Noordwijkerhout een stuk prettiger heeft gevoeld. Noordwijk was in zijn tijd een gemeenteraad met enorm veel ruzies en elkaar heel veel misgunnen. U begrijpt dat ik toen al dacht; fusie, oei, wat staat ons te wachten ?

En dan komt op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen een heel negatief verhaal in de media van een aantal oud wethouders en een ambtenaar onder het motto INTEGRITEIT. De heren voelen zich op allerlei manieren onder druk gezet en hebben zich bedreigd gevoeld in hun raadsperiode door Victor Salman en Paul Brandjes. Ik ken deze oud-wethouders niet, heb hen nog nooit gesproken, behalve Henri de Jong, waar ik door zijn functioneren als wethouder van Noordwijkerhout nog een heel nare smaak heb overgehouden, en dus vraag ik mij dan wel af, waarom destijds door de heren niet orde op zaken is gesteld en waarom toen door hen geen aanklacht is ingediend ???

Ik zal u vertellen waarom. Ik heb wel onderzoek gedaan en heb het volgende ontdekt. De heer Paul Brandjes is met zijn bedrijf de Raad Bouw, bij grote bouwprojecten in de Gemeente Noordwijk, stelselmatig buiten de deur gehouden. Hij is dus letterlijk buiten gesloten en daar is hij zeer boos om geweest en nog. Ook is er een rechtszaak geweest tussen de Gemeente Noordwijk en de heer Brandjes en de rechter heeft de heer Brandjes volledig in het gelijk gesteld. Ja en dat willen de heren van de worsteling van de Integriteit niet horen, en om hun eigen disfunctioneren te verdoezelen, gaan zij via de krant alsnog modder gooien. In mijn ogen worstelen zij nog steeds met hun eigen integriteit.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022, de inwoners van Noordwijk hebben gekozen. De VVD heeft gewonnen en deze partij is aan zet om een coalitie te vormen. Zelf ben ik sinds 1973 lid van deze partij en de VVD heeft in het verleden en nu goede wethouders geleverd zoals Piet Heemskerk, Hans Knapp, Alfons Morssink en de huidige wethouder Roberto ter Hark. Allemaal ambitieus, constructief, voortvarend en competent voor hun taak.

Als wij nu kijken naar de verkiezingsuitslag dan is het logisch dat men de keuze van de inwoners respecteert en in gesprek gaat met de partijen die de meeste stemmen hebben vergaard. Dan kom je bovenaan Alfons Morssink tegen, liberaal in hart en nieren, toegankelijk en heeft het beste voor met de inwoners. En constateer ook dat de kiezer de partij van de discriminatie gehalveerd heeft en dat geeft ook aan dat men het moddergooien spuugzat is.

Als men bij het vormen van een college en het samenstellen van een evenwichtige gemeenteraad het voor elkaar krijgt om constructief te onderhandelen wordt Noordwijk een mooie gemeente met goede volksvertegenwoordigers en tevreden inwoners. Wens alle politici veel succes met het behalen van hun positieve doelstellingen.

Noordwijkerhout, Jos van den Burg.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.