Datum: 25-09-2023 - 09:27
26
mrt
'22
Dirk van den Broek zet zich in voor vluchtelingen Oekraïne [Foto's en Video].
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Dirk van den Broek zet zich in voor vluchtelingen Oekraïne [Foto's en Video].

De vestigingen van Dirk van den Broek uit Noordwijk en Katwijk zijn druk bezig voor de hulpverlening in Oekraïne. In de filialen is een actie op touw gezet waarbij er voedsel wordt ingezameld dat vervolgens richting het getroffen land gaat...

Het initiatief komt van Arnold Perdok, afdelingsmanager bij de Dirk van den Broek in Noordwijk. ''Er is bekend geworden dat in Oekraïne hongersnood is, daarom zamelen wij spullen voor hen in. Dat doen we door al onze klanten vragen om producten te kopen en deze in te leveren bij het speciaal ingerichte hoekje waar alle boodschappen worden verzameld. De klant ontvangt in de hal bij binnenkomst een briefje en daarop staat wat wij graag zouden willen hebben''.

Zelf heeft Perdok ook een moeder, een dochter en een kleindochter bij hem in huis genomen. Deze vluchtelingen wonen bij hem in huis, zij zijn betrokken bij dit onderwerp. Ook waren er drie dames aanwezig die gevlucht zijn uit Oekraïne, laat Perdok weten. Deze vluchtelingen zijn opgenomen in gastgezinnen, deze zijn ook erg betrokken. Zij zijn ook gevraagd om mee te helpen met deze actie en staan ook in de winkels, ook vandaag op zaterdag.

Supermarktmanager Aad van der Zalm spreekt vol lof over zijn medewerker die zo in de weer is met de hulp voor Oekraïne. ''Het is toch geweldig dat er nog mensen zijn die zo om andere mensen geven en vanuit zijn eigen ik dit heeft willen organiseren samen met de gemeenschap. Wij als Dirk Noordwijk doen deze actie samen met Dirk Katwijk''. Op vrijdag was er al heel veel gedoneerd. Ook kunnen er voedselpakketten worden gekocht en worden gedoneerd. 

Vandaag, zaterdag staan er ook vrijwilligers in de supermarkten om voedsel in te zamelen voor Oekraïne. Vervolgens zullen de spullen met een vrachtwagen worden vervoerd naar Oekraïne om daar op hun bestemming te komen. 

Foto's en video: Flashlight Fotografie

{gallery}15916{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.