Datum: 31-05-2023 - 18:13
26
mrt
'22
Zeer grote duinbrand in Amsterdamse Waterleiding Duinen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zeer grote duinbrand in Amsterdamse Waterleiding Duinen.

Voor de derde keer heeft er deze week brand gewoed in de duinen. Vorige week zaterdag was er brand in het duin aan de Keplerlaan en de Langevelderslag, deze twee branden vielen nog mee. Vanmorgen was er ook brand, ditmaal aan de Joppeweg in De Zilk. Voorbijgangers die over de N206 reden ontdekten het vuur. De brand was groot en uitslaand. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Onder meer vijf tankautospuiten...

en een grootschalig watertransport werden ingezet. De brandweer kwam massaal ter plaatse. Dit mede door een hoog uitbreidingsrisico van de brand door de aanhoudende droogte. Door slangen van het grootschalige watertransport werden afritten van de N206 afgezet en was er verkeerstremming op de Beeklaan N442. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het vuur werd uitgemaakt met vuurzwepen en stralen water.

Foto’s BON.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.