Datum: 30-11-2022 - 05:55
30
mrt
'22
Bibliotheek Bollenstreek organiseert cursus Digisterker. Regel zelf online je overheidszaken.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Bibliotheek Bollenstreek organiseert cursus Digisterker. Regel zelf online je overheidszaken.

Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in de gemeente Noordwijk woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijk de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’….

De eerste van vier lessen is op woensdag 13 april. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Noordwijk en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen.

De cursusdagen zijn op woensdag 13, 20 april, 4 en 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Noordwijk. De kosten zijn € 15,00 voor leden en € 20,00 niet-leden.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Lisse vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 14:00-16:00 uur. Inloop is gratis!

Praktische informatie

Cursus Digisterker

Startdatum: 13 april

Tijd: 10.00-12.00 uur

Locatie: Bibliotheek Noordwijk

Kosten: € 15,00 voor leden | € 20,00 niet-leden

Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl of  aan de balie van de bibliotheek.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.