Datum: 03-02-2023 - 20:56
31
mrt
'22
KNRM reikt werkgeversbord uit aan de gemeente Noordwijk.
Geschreven door KNRM
Foto's Redactie BON

KNRM reikt werkgeversbord uit aan de gemeente Noordwijk.

KNRM-reddingstation Noordwijk aan Zee heeft dinsdag 22 maart een werkgeversbord uitgereikt aan de gemeentesecretaris en burgemeester van de gemeente Noordwijk. De gemeente ontving het werkgeversbord omdat het vijf KNRM-vrijwilligers in haar organisatie heeft werken. Vrijwilligers waarvan 4 van hen dag- en nacht opgeroepen kunnen worden voor het redden en helpen van mens en dier op en in het duingebied en op zee….

De KNRM is gemeente Noordwijk aan Zee zeer dankbaar voor het beschikbaar stellen van de vrijwilligers wanneer er een alarmering is. KNRM Noordwijk aan Zee komt jaarlijks 52 keer in actie voor 50% kusthulpverlening en 50% varend.

In de Oude Raadzaal bedankte Marlou Scholtes, vrijwillig coördinator communicatie en fondsenwerving van het Noordwijkse reddingstation, in een toespraak de gemeente dat vijf vrijwilligers beschikbaar stellen zijn voor levensreddend werk bij de KNRM. De burgemeester, als vijfde vrijwilliger en voorzitter van de plaatselijke commissie van KNRM Noordwijk aan Zee, steunt het reddingstation bestuurlijk in de veiligheidsdriehoek.

In het dankwoord van de gemeentesecretaris benadrukte hij het belang van de maatschappelijke betrokkenheid van inwoners. Ook sprak hij zijn trots uit over het vrijwillige reddingswerk in Noordwijk. Hij waardeert het enorm dat de werkgever in het zonnetje wordt gezet.

Het bord krijgt een mooie plek in een publieke ruimte van het gemeentehuis.

Nu de coronamaatregelen zijn vervallen, worden ook afspraken met de andere werkgevers van de vrijwilligers gemaakt voor het overhandigen van de bordjes.

Foto: Willem Krol

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.