Datum: 21-03-2023 - 15:46
01
apr
'22
Noordwijk kleurt wit door sneeuw op 1 April (Foto's).
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Noordwijk kleurt wit door sneeuw op 1 April (Foto's).

Aprilletje zoet geeft spreekwoordelijk toch nog wel eens een witte hoed. Het was volgens de weerberichten al voorspeld maar dan is het altijd de vraag of het dan uiteindelijk ook in ons mooie badplaatsje valt. We hebben het hier uiteraard over de aangekondigde sneeuwval...

Donderdagavond begon de avond met natte sneeuw en in de nacht naar vrijdag ging de natte sneeuw over in normale sneeuw. Door de kou en enkele graden grondvorst bleef de gevallen sneeuw ook liggen. Heel bijzonder is sneeuw in april niet, volgens weeronline zien we gemiddeld eens in de drie jaar sneeuw in april. Maar wel grappig dat er dan sneeuw valt op 1 april. Hoe langer de nacht vorderde des te meer sneeuw er viel. Tevens werd er wel op de wegen gestrooid. Voor komende ochtend is het dus vanwege de gladheid oppassen geblazen. 

Flashlight Fotografie ging op pad in Noordwijk om wat sfeerbeelden te maken. 

Foto's: Flashlight Fotografie

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.