Datum: 02-04-2023 - 02:32
21
apr
'22
Bloemencorso Bollenstreek: Arriva past dienstregeling aan.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Bloemencorso Bollenstreek: Arriva past dienstregeling aan.

Op vrijdag 22 april en zaterdag 23 april is het grootste lentefeest van Nederland: het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit evenement heeft gevolgen voor de dienstregeling van Arriva in en rondom de Bollenstreek en Haarlem…

Vrijdag 22 april: Op vrijdagmiddag vertrekken de praalwagens vanuit Sassenheim naar Noordwijkerhout. De lijnen 50, 90 Q-liner 385 rijden hier niet voor om, maar kunnen wel te maken krijgen met vertraging.

De haltes die vanaf 12.00 uur vervallen in Noordwijkerhout: * De Brink  * Victoriberg * Viaductweg * Kerkstraat

De haltes die vanaf 20.30 uur vervallen in Noordwijkerhout: * De Wildlaan * Pilarenlaan * Maandagsewetering * Smederij

Lijn 57 en 90 rijden om via Via Nova en Schelftweg.

Na 20:30 rijden deze lijnen via de N206.

Zaterdag 23 april
In de vroege ochtend, tot 7.30 uur, vertrekken de praalwagens van het Bloemencorso vanuit Noordwijkerhout naar de start in Noordwijk. Hierdoor is het mogelijk dat lijnen 20, 21, 57 en 90 enige minuten vertraging kunnen oplopen.

Om 9:15 uur vertrekt het Bloemencorso Bollenstreek vanaf de Wilhelmina Boulevard in Noordwijk via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede naar Haarlem. Lijnen 20, 21, 50, 57, 90 en Qliners 361 en 385 rijden een alternatieve route. Daarbij vervallen haltes en is er kans op vertraging.

Alle stremmingen rondom Bloemencorso Bollenstreek zijn terug te vinden op: http://arriva.nl/corso

Keukenhof Express
Keukenhof Express rijdt vanaf 10.30 uur niet meer tussen Amsterdam, Leiden, Schiphol en Keukenhof. Wanneer de wegen rondom Lisse zijn vrijgegeven, start Arriva de dienstregeling vanaf Keukenhof weer op. Vanaf Amsterdam, Leiden en Schiphol betekent dit dat er ruime tijd na het vrijgegeven van de wegen pas weer bussen richting Keukenhof rijden. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.