Datum: 02-10-2023 - 12:24
01
me
'22
Drie Natuurwandelingen in 2022 op Landgoed Tespelduyn.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Drie Natuurwandelingen in 2022 op Landgoed Tespelduyn.

Om mensen mee te laten genieten van al het geen dat bloeit en groeit op Landgoed Tespelduyn, organiseert men natuurwandelingen onder leiding van een deskundige gids. Er staan er nog drie in de agenda van 2022. Doe wandelschoenen aan, want we pakken ook de wat minder begaanbare paden op het landgoed. Op zaterdag 7 mei is er de vogelteldag, op zaterdag 9 juli een zomerwandeling en op zaterdag 15 oktober is er een najaarswandeling...

7 mei - De vogelteldag
De vogelteldag is een jaarlijks evenement waarop golfbanen in kaart brengen hoeveel vogelsoorten er zijn op de locatie. Tespelduyn doet dit jaar weer mee. Zaterdagochtend 7 mei om 7:00 uur gaan we onder leiding van Otto Thomas, een zeer ervaren vogelaar, in alle vroegte Tespelduyn verkennen. We brengen alle vogels, die we tegenkomen, op naam en noteren de aantallen. We gaan zo vroeg, omdat de vogels dan volop zingen. De kans voor een prachtige natuur ervaring! Neem je verrekijker mee en doe wandelschoenen aan, want we pakken ook de wat minder goed begaanbare paden. We verwachten om half tien weer terug te zijn. Vogelkennis is welkom, maar je kunt ook mee om het een en ander te leren.

9 Juli - Zomerwandeling De golfbaan van Landgoed Tespelduyn bestaat uit veel meer dan strak geschoren fairways en golfballen. Tussen de holes liggen stroken grond waar veel groeit en bloeit. Door de unieke ligging met veel waterpartijen en sloten, oude bomen en jonge bosjes, hoge en lage bermen is de variatie groot. Zaterdag 9 juli om 09:30 uur gaan we genieten van al het moois dat groeit en bloeit op Tespelduyn.

15 oktober - Najaarswandeling
De golfbaan van Landgoed Tespelduyn bestaat uit veel meer dan strak geschoren fairways en golfballen. Tussen de holes liggen stroken grond waar veel wilde planten te zien zijn en paddenstoelen groeien. Zaterdag 15 oktober om 09:30 uur gaan we onder leiding van Arie Dwarswaard genieten van de wondere wereld van de paddenstoelen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.