Datum: 22-03-2023 - 20:10
01
me
'22
Raadsvoorstel college: Ook in 2022 gratis 'Hop on Hop off bus' en uitbreiding van route naar De Zilk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Raadsvoorstel college: Ook in 2022 gratis 'Hop on Hop off bus' en uitbreiding van route naar De Zilk.

In 2016 is op initiatief van een aantal ondernemers van campings en recreatieparken in de gemeente Noordwijk, besloten tot een pendeldienst (uitgevoerd door Brouwer Tours en Koninklijke Beuk) tussen de centra en het buitengebied van de gemeente Noordwijk (Zie ook bericht in 2021). De ambitie is nu ook om De Zilk in de route van de dienstregeling op te gaan nemen. De gemeente Noordwijk heeft...

destijds en de daaropvolgende jaren bijgedragen aan het opstarten van deze voor reizigers gratis campingpendel genaamd 'de Hop on Hop off bus', met als doel dat deze op een gegeven moment wordt overgenomen door de markt.

Vanaf 2016 werden de kosten 50/50 gedeeld door de gemeente Noordwijk en de ondernemers. In een nieuw raadsvoorstel van het college van B&W dragen de ondernemers na twee zware coronajaren net als in 2021 vooralsnog niet bij en komen de volledige kosten van de strandpendel voor rekening van de gemeente Noordwijk. Het voornemen van het college van B&W is om volgend jaar de afspraken rond cofinanciering weer voort te zetten met de betrokken ondernemers.

In het raadsvoorstel wat binnenkort wordt aangeboden aan de gemeenteraad, vraagt men aan de raad om in te stemmen met de extra kosten van € 15.000,- in 2022 voor de continuering van de campingpendel. De extra kosten zullen gedekt worden uit het budget onvoorzien incidenteel en via de Voorjaarsnota 2022.

De Hop on Hop off bus is een tijdelijke gratis busdienst (tijdens de zomermaanden juli en augustus) die het buitengebied van Noordwijk, met de campings en de bungalowparken verbindt met Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout en De Zilk.  De campingpendel wordt gratis aangeboden voor bezoekers en inwoners van de gemeente Noordwijk. Inwoners kunnen op deze manier ook makkelijk naar andere woonkernen binnen de gemeente Noordwijk.

Foto BON.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.