Datum: 21-03-2023 - 15:40
06
me
'22
Drukbezochte Oranje Taptoe groot succes! (Foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Drukbezochte Oranje Taptoe groot succes! (Foto’s + video)

Het parkeerterrein van vv Noordwijk stond vanavond vol, het sportpark werd drukbezocht door publiek voor de Oranje Taptoe, georganiseerd door Oranjevereniging Noordwijk. Het publiek was er duidelijk aan toe om een avond te genieten van grote namen uit de muziekwereld. Het voorprogramma werd verzorgd door Drumfanfare Altesa uit De Zilk....

De opening van de avond werd verricht door drum- en showfanfare Advendo en scheidend voorzitter van de Oranjevereniging John Asselbergs. Hij heette alle bezoekers welkom, met in het bijzonder Mrs Birnie en haar echtgenoot uit Schotland, die gisteren ook aanwezig waren bij de Dodenherdenking. Op uitnodiging van de Oranjevereniging waren ook burgemeester Wendy Verkleij en haar echtgenoot en Demissionair wethouder Roberto ter Hark aanwezig.

Jan van Leeuwen werd verrast op het veld, hij ontving uit handen van John Asselbergs het erelidmaatschap van de Oranjevereniging. Hij wordt op deze manier enorm bedankt voor zijn langdurige en grote verdiensten als vrijwilliger van de Oranjevereniging en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven ten behoeve van de Oranjevereniging. Jan was zeer verrast!

Vervolgens traden op:

Jeugdband Adest Musica Sassenheim, Show- en Marchingband Euroband Rotterdam, Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim, Jong K & G Leiden, Drum- en Showfanfare Advendo Sneek en Show- en Marchingband K & G Leiden.

Het publiek kreeg een fantastische avond voorgeschoteld met veel show en muziek. De avond werd beëindigd met een finale waarbij alle korpsen op het veld stonden en gezamenlijk onder andere het Wilhelmus speelden. 

Na afloop was er in de Business Home van vv Noordwijk nog een samenzijn voor genodigden van Oranjevereniging Noordwijk. Zij maakten meteen van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van John Asselbergs als voorzitter, Lydia Haveman als secretaris en Marijke van Sas als lid commissiezaken. Hans van der Meer is vanaf heden de nieuwe voorzitter. Hij vervulde meteen een belangrijke taak, want hij benoemde John Asselbergs als erelid van de Oranjevereniging. 

Ondanks dat de zonnige dag werd afgesloten met een flinke zeevlam, was het een mooie avond die zeker voor herhaling vatbaar is. 

Voor wie de hele avond wil terugkijken, klik hier voor de link van Korpsspot Nederland. De komende dagen staat de livestream die zij verzorgd hebben nog online. 

Foto's + video: Wendy Weijers BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.