Datum: 30-11-2022 - 04:12
16
me
'22
Lief & Leed straten in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lief & Leed straten in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Welzijn Noordwijk gaat in 2022 van start met van zogenaamde Lief & Leed straten in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk. In een Lief & Leed straat besteden buurtbewoners extra aandacht aan een buur als er iets te vieren is of iemand wat steun kan gebruiken. Denk aan een kleine attentie zoals bijvoorbeeld een reep chocola, een klein presentje voor een mantelzorger of een leuk kaartje bij een verjaardag of jubileum…..

“Daarom zijn wij in alle dorpskernen op zoek naar betrokken buurtbewoners, zogenaamde ‘gangmakers’, mensen die van nature al meer betrokken zijn bij het lief en leed van de buren in hun straat of buurt’, aldus Roy van Schie, Sociaal Makelaar bij Welzijn Noordwijk.”

Hoe werkt het?
Bij iedere Lief & Leed straat die we realiseren hoort een Lief & Leedpotje met daarin een bedrag van €75. Dit bedrag wordt door de gangmaker(s) in de straat beheerd en kan gedurende een jaar worden gebruikt om aandacht te besteden aan het persoonlijk lief en leed in de buurt. We brengen iedereen in de straat door middel van een leuk kaartje op de hoogte dat ze in een Lief & Leed straat wonen en wie de gangmakers in de straat zijn. Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt ervoor dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen. Roy: ‘Buren krijgen meer oog voor elkaar en helpen elkaar sneller een handje’.

Ken jij die betrokken buurman/buurvrouw bij jou in de straat die altijd voor een ander klaarstaat? Maak ze dan attent op dit artikel! Enthousiaste buren die wel oren hebben naar het realiseren van een Lief & Leed straat met een bijbehorend Lief & Leed potje, of die meer willen weten over het concept, kunnen vrijblijvend contact op met Roy van Schie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-36153623.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.