Datum: 27-01-2023 - 21:06
31
me
'22
Update: 2 slachtoffers melden zich. Update: getuigenverklaring. Getuige doet melding bij de politie van ‘needle spiking’ in Noordwijkse horeca.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Update: 2 slachtoffers melden zich. Update: getuigenverklaring. Getuige doet melding bij de politie van ‘needle spiking’ in Noordwijkse horeca.

In de nacht van donderdag op vrijdag (26 op 27 mei) kreeg de politie omstreeks 01.30 uur de melding dat een bezoeker van een horecagelegenheid in Noordwijk getuige was geweest van needle spiking*. Tot dusver hebben zich geen slachtoffers gemeld bij de politie, maar de kwestie heeft uiteraard de aandacht….

Met betrekking tot *needle spiking, waarbij slachtoffers met een naald geprikt worden, heeft de politie op landelijk niveau de laatste tijd verschillende meldingen ontvangen. Vooralsnog monitort de politie wat er landelijk binnenkomt aan meldingen en aangiftes rondom needle spiking, om inzichtelijk te krijgen waar we nu precies mee te maken hebben.

Zijn dit zaken waar alleen geprikt is, maar waarbij geen secundair delict heeft plaatsgevonden? Bijvoorbeeld naast de vermeende prik ook een beroving of zedenmisdrijf enz. Met andere woorden: wat zou het motief kunnen zijn? De politie probeert op basis van deze meldingen ook een beeld te krijgen in hoeveel gevallen er daadwerkelijk iets is toegediend. Dit vraagt meer tijd en verdieping, maar zegt uiteindelijk wel meer dan alleen aantallen meldingen/aangiftes.

Op social media gaan verschillende verhalen rond over het mogelijke incident in een Noordwijkse horecagelegenheid. De redactie van Blik Op Noordwijk heeft contact gehad met de uitbater van de horeca gelegenheid die genoemd wordt op social media. Hij zegt zich absoluut niet te herkennen in de verhalen die momenteel de ronde doen. Gisteravond was er een feest tot 18 jaar, zonder alcohol. De horeca gelegenheid doet er alles aan om de aanwezige jeugd te begeleiden en waar nodig te controleren op alcoholmisbruik, doordat er vooraf ‘ingedronken’ wordt op straat of in een huiselijke sfeer. Indien door een blaasproef duidelijk is dat er alcohol is gebruikt, wordt de betreffende persoon naar buiten begeleidt en de toegang ontzegt.

De uitbater is dan ook van mening dat zijn gelegenheid niets te maken heeft met het genoemde incident en dat het een broodje aap verhaal betreft die in 95% van de gevallen gebruikt wordt om het indrinken tegenover hun ouders te verbloemen en op het moment versterkt wordt door de landelijke media aandacht.

Update: Een getuige heeft zich gemeld bij de redactie van Blik Op Noordwijk naar aanleiding van de verklaring die de uitbater van de betreffende horeca gelegenheid heeft gegeven. De betrokkene kan zich daar namelijk niet in vinden. Ze voelde die avond een prik in haar been, even later werd ze niet lekker en voelde het alsof ze alles in slowmotion zag. Ze is naar buiten gegaan waar twee andere meiden in paniek waren en stonden te huilen. Zij voelden zich ook niet lekker. Buiten kwamen er vrienden bij om te helpen en zij vroegen een stoel. Die kregen ze niet. Ze kregen volgens zeggen wel een grote bek van de beveiliging dat ze niet zoveel moesten drinken en niet moesten aanstellen. De betrokkene gaat op advies van de politie komende week aangifte doen. Haar fiets staat nog in Noordwijk, het meisje is door de ouder van een vriend thuis gebracht die kon bevestigen hoe de avond verlopen is. 

Mochten er meer betrokkenen zijn die in dezelfde situatie hebben verkeerd, dan is het advies om contact op te nemen met de politie om advies in te winnen en mogelijk een aangifte te doen. 

Update dinsdag 31 mei 2022:
De woordvoerder van de Politie heeft de redactie laten weten dat twee mogelijke slachtoffers zich gemeld hebben. In beide gevallen gaat onderzocht worden of zij slachtoffer zijn geworden van needle spiking. Vandaag gaat één van de slachtoffers in ieder geval aangifte doen bij de Politie.

Foto: BON 

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.