Datum: 02-10-2023 - 10:24
08
jun
'22
Nieuwe fietsenstalling Vuurtorenplein geopend.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Nieuwe fietsenstalling Vuurtorenplein geopend.

Demissionair wethouder Roberto ter Hark heeft vanmiddag samen met Gijs Grimbergen, medewerker buitendienst Gemeente Noordwijk, de nieuwe overdekte fietsenstalling op het Vuurtorenplein geopend. De fietsenstalling is gevestigd in de voormalige voetgangerstunnel onder het Vuurtorenplein….

De fietsenstalling heeft plek voor tenminste 60 fietsen en 40 oplaadpunten voor elektrische fietsen. De overdekte stalling zal op zomerse dagen geopend zijn, dit zal dan ook gecommuniceerd worden. De openstelling betreft een pilot, na de zomer wordt er geëvalueerd en de resultaten worden gebruikt om elders in Noordwijk nog meer overdekte fietsenstallingen te realiseren.

Gijs Grimbergen heeft de gemeente getipt over deze locatie. Tijdens zijn werk in Noordwijk ziet en hoort hij veel en gaf dit idee door aan de gemeente die er mee aan de slag is gegaan. 

Er is overleg met Provalu om de toezicht te gaan verzorgen tijdens de opening van de fietsenstalling. 

 Foto’s: BON Wendy Weijers 

{gallery}16272{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.