Datum: 31-01-2023 - 08:03
09
jun
'22
Kseniya Dessing (10 jaar) nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Kseniya Dessing (10 jaar) nieuwe kinderburgemeester van Noordwijk.

Kseniya Dessing wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Noordwijk. Na een spannende selectiemiddag kwam zij als winnaar uit de bus. Vanaf 5 juli 2022 vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk….

Selectiemiddag
Voor de selectiemiddag op vrijdag 3 juni 2022 waren 8 kinderen tussen 10 en 12 jaar uitgenodigd. Zij hadden voor de mooie functie van kinderburgemeester gesolliciteerd. Lees het bericht. De jonge kandidaten zitten op verschillende basisscholen uit de gemeente. De kinderen moesten zichzelf presenteren en een openingshandeling verrichten met een toespraak. Ook moesten zij vragen beantwoorden van de selectiecommissie. De selectiecommissie bestond uit burgemeester Verkleij, raadslid De Moor en 2 medewerkers van de gemeente. 

8 toppers
Alle 8 kandidaten deden het erg goed. De keuze voor de selectiecommissie was dan ook erg lastig. Uiteindelijk heeft Kseniya Dessing gewonnen. Zij presenteerde zichzelf erg goed, blonk uit in enthousiasme en spontaniteit en hield een heldere toespraak. Ook had zij goede ideeën om de gemeente schoon te houden, pestgedrag tegen te gaan en voor meer speelplaatsen voor oudere kinderen. Kortom: om Noordwijk nog mooier te maken. 

Kseniya is 10 jaar oud en zit in groep 7A van de Klaverweide school in Noordwijk. Ze houdt van tekenen, turnen en hockey. 

Kinderburgemeester vanaf 5 juli 2022
Kseniya wordt officieel benoemd tot kinderburgemeester tijdens de raadsvergadering op 5 juli 2022. Vanaf dat moment vertegenwoordigt zij de kinderen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk bij officiële gebeurtenissen. De huidige kinderburgemeester Tess van Eijk neemt op die avond afscheid.

In dit filmpje (klik hier) presenteert Kseniya zichzelf.

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.