Datum: 02-10-2023 - 09:46
09
jun
'22
Zomermarkt komt terug op Vuurtorenplein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zomermarkt komt terug op Vuurtorenplein.

Door bouwwerkzaamheden van de appartementen van Hotels van Oranje, moest de traditionele zomermarkt worden verplaatst van het Vuurtorenplein naar omgeving Palaceplein. Ondernemers op en rond het Vuurtorenplein waren in eerste instantie zeer verrast door dit besluit, mede omdat zij niet op de hoogte zijn gebracht van deze beslissing. Na contact met de bouwer werd bekend dat een grote bouwkeet en vrachtverkeer op het plein, de reden was dat de zomermarkt moest wijken….

Reden voor raadslid Steenvoorden van PUUR om eerder al vragen te stellen aan het college over de gemaakte afspraken met Hotels van Oranje inzake werkzaamheden op het plein de parkeerinkomsten derving en verplaatsing van de zomermarkt.

In de commissie Ruimte van dinsdag 8 juni, werd door Steenvoorden een rondvraag gesteld over dit onderwerp: 'Kan de zomermarkt op een zo kort mogelijke termijn weer terug naar het Vuurtorenplein nu de bouwactiviteiten voor zijn uitgesteld?' Wethouder Alkemade gaf aan dat dit inderdaad vanaf aanstaande zondag weer het geval is, tot tevredenheid van de ondernemers op en rond het plein.

Foto: Thomas Steenvoorden. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.