Datum: 01-12-2022 - 14:05
16
jun
'22
50e Strandlopen van start met uitreiking jubileumboekje (foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

50e Strandlopen van start met uitreiking jubileumboekje (foto’s + video)

Vanavond heeft demissionair wethouder van Sport Dennis Salman het startschot gegeven voor de 1e van een reeks van 10 Strandlopen. Start en finish zijn op het strand aan de Koningin Wilhelmina boulevard ter hoogte van het Palaceplein. De start vond om 19.30 uur plaats recht voor het nieuwe NRB/ZVN gebouw….

Voor de start kreeg de wethouder een jubileumboekje van Leo Salman overhandigd van 50 jaar Strandlopen. Het is een mooi document van 50 jaar enthousiasme van de lopers en de vele vrijwilligers. Vanavond deden ongeveer 400 hardlopers mee, variërend in leeftijd tussen de 4 en de 74 jaar oud. 

Vanwege het jubileum krijgt elk van de 10 avonden een apart thema of wordt er iets speciaals georganiseerd. Er is een keer massage, een ijscokar, een trampoline en nog veel meer. Voor alle avonden zijn de bekende speakers van voor de Coronatijd weer present. Op deze eerste avond heeft Sandra van Houten het spits afgebeten. De commissie Strandlopen van volleybalvereniging NOVO is maanden bezig geweest om van dit bijzondere jubileum een mooi evenement te maken.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze Strandlopen. Voor 1 avond kost dit voor de jeugd tot en met 15 jaar € 2,50 en voor iedereen boven de 15 jaar € 3,50. Wil je deelnemen als klassement loper dan betaal je tot en met 15 jaar € 20,00 en als je ouder bent € 25,00. Meer informatie is te vinden op de website www.strandlopen.nl 

Foto’s + video: Wendy Weijers BON 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.