Datum: 02-10-2023 - 13:39
22
jun
'22
Zomerexpositie “Kust in zicht” Max Liebermann in Noordwijk in de Liebermann-Villa am Wannsee in Berlijn.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zomerexpositie “Kust in zicht” Max Liebermann in Noordwijk in de Liebermann-Villa am Wannsee in Berlijn.

De zomerexpositie “Kust in zicht” Max Liebermann in Noordwijk in de Liebermann-Villa am Wannsee in Berlijn is afgelopen zondag 19 juni van start gegaan. De tentoonstelling die duurt tot en met 19 september, biedt een verscheidenheid aan indrukwekkende Noordwijkse werken van Max Liebermann….

De makers van de tentoonstelling in Berlijn nodigen de bezoekers uit met de volgende tekst:

‘Reis met Max Liebermann naar de Noordzeekust en dompel je onder in het kustgevoel. In de loop van onze openingsmaand (t/m 17 juli), nodigen wij u uit in onze tuin voor gratis overzichtstours van maandag tot vrijdag om 12:00 uur. Registratie ter plaatse bij de receptie van het Museum.’

De officiële opening van de expositie vond plaats op vrijdag 17 juni. Naast Johannes Nathan, voorzitter van de Max Liebermann Vereniging in Duitsland en Lucy Wasensteiner, directeur van het museum, spraken Paul Overmars, voorzitter van de Stichting Max Liebermann Noordwijk en Roberto ter Hark, wethouder van o.a., Cultuur in Noordwijk. Daarbij werd de schijnwerper ook gericht op Helmus Wildeman, initiatiefnemer van de route in Noordwijk en Jaques Dekker, auteur van het boek ‘Max Liebermann in Noordwijk’. Daarin staan tal van nieuwe wetenswaardigheden over de verblijven van de schilder in Noordwijk en unieke foto’s en afbeeldingen.

In de tentoonstelling kunnen de bezoekers ook kijken naar een korte speciale video: ‘Max Liebermann, schilder van Noordwijk.’ Die is ook te zien op de website van de stichting Max Liebermann Noordwijk. Daarnaast is er informatie beschikbaar over Kuuroord Noordwijk en de speciale arrangementen die daarmee verbonden zijn.

Zie voor meer informatie: www.liebermann-villa.de en www.maxliebermannnoordwijk.nl

Er komt een 5-daagse reis naar Berlijn van 25 tot en met 29 augustus 2022 vanuit Noordwijk. Een bezoek aan de expositie maakt natuurlijk deel uit van het programma.. Zie voor verdere informatie: www.beleeftsamen.nl/berlijn

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.