Datum: 27-01-2023 - 21:31
22
jun
'22
Gemeenteraad stemt unaniem in met subsidiebijdrage voor Sinterklaasintochten.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gemeenteraad stemt unaniem in met subsidiebijdrage voor Sinterklaasintochten.

De Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV) en de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging - Noordwijkerhout Centrum (NC) hebben de gemeenteraadsleden van Noordwijk op 13 juni j.l. geïnformeerd over de financiële problematiek die zij ervaren om de jaarlijkse Sinterklaasintocht te kunnen blijven organiseren en faciliteren (zie ook eerder bericht hier op BON). Als gevolg van oplopende kosten en veranderende veiligheidseisen...

is het voor de NOV en NC niet meer mogelijk om de door jong en oud zo gewaardeerde Sinterklaasintochten te organiseren en financieel rond te krijgen zonder een aanvullende subsidie van de gemeente. (deze subsidieaanvraag werd in eerder stadium door de gemeente Noordwijk afgewezen)

Amendement ingediend op de gemeenteraadsvergadering van 21-06-2021 door de fracties van:
VVD, CDA, Bruisend Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk, PUUR, NZLokaal en Partij voor de Inwoners.

Het wegvallen van de Sinterklaasintochten in onze dorpen vinden wij als fracties een onwenselijke situatie. De intocht heeft een brede maatschappelijke en sociale functie en vormt een waardevolle Nederlandse traditie. De inzet van onze verenigingen en ondernemers om dit elk jaar weer op een leuke, feestelijke en veilige manier te realiseren verdient onze warme steun. Niet alleen nu, maar blijvend.

Onze fracties roepen het College van B&W dan ook op om de aan de hartenkreet van de NOV en NC tegemoet te komen en hen als enthousiaste organisator te ondersteunen met de gevraagde aanvullende jaarlijkse subsidie. Voor het lopende jaar 2022 voorziet dit amendement daarin.

Voor de jaren 2023 en daarna zullen wij bij de behandeling van de perspectiefnota van volgende dinsdag, het college per motie verzoeken om bij het opstellen van de begroting rekening te houden met een subsidie van maximaal € 13.500,- voor dit zo breed gedragen evenement voor Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk gezamenlijk.

Stemming amendement.
In de stemming die vervolgens over het ingediende amendement werd gehouden, bleek dat alle leden van de gemeenteraad (en ook het college gaf een positief advies) voor het geven van een subsidiebijdrage te zijn.

En ook de motie die volgende week ingediend gaat worden zal aan deze uitslag te zien, het toekennen van een extra subsidie voor de daaropvolgende jaren voor de drie Sinterklaasintochten, dan ook op een grote meerderheid kunnen rekenen.

Foto's BON.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.