Datum: 22-03-2023 - 14:10
22
jun
'22
Echtpaar Gerard en Wil Turk-de Haas 60 jaar getrouwd!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Echtpaar Gerard en Wil Turk-de Haas 60 jaar getrouwd!

Vanmiddag heeft burgemeester Wendy Verkleij een bezoek gebracht aan het 60-jarig bruidspaar Turk- De Haas. Met een mooie bos bloemen kwam ze de felicitaties overbrengen….

Vandaag is de echte trouwdag, de brieven van het Koninklijk Huis, de Commissaris van de Koning en van de burgemeester liggen op tafel te pronken. De vele bloemen en kaarten en de versieringen in het huis laten weten dat het feest is in huize Turk-De Haas.

Gerard en Wil Turk-de Haas (Poeï en Moepi zijn hun bijnamen in de familie) wonen sinds 1965 met veel plezier aan de Achterzeeweg. Ze begonnen in een zomerhuisje, maar in 1964 konden ze een huis kopen. Wil (1937) komt uit een gezin van 8 kinderen en Gerard (1934) uit een gezin van 17 kinderen. Beiden zijn echte Noordwijkers. 

Ze hebben elkaar ontmoet bij de handbal. Ze waren beide sportieve types, Gerard heeft op een gegeven moment verkering gevraagd na een aantal afspraakjes. Wil glimt nog steeds als ze daar aan denkt. Vooral de sportiviteit van Gerard viel bij Wil in de smaak. De bruiloft werd gevierd in De Beurs. 

Gerard heeft vanaf z’n 14e in de bloemen gewerkt, en vanaf zijn 47e bij een ingenieursbureau, hij heeft daar gewerkt tot aan de vroegpensioenregeling, met 59 jaar is Gerard gestopt met werken. Zijn hobby’s zijn vooral sportief: voetballen bij SJC vanaf zijn 14e tot 18e, 10 jaar handbal gespeeld, vele jaren tafeltennis gespeeld, biljarten, Gerard heeft altijd veel gesport. Gerard is het oudste lid van tafeltennisvereniging TOV.

Wil deed aan handbal en ook aan tafeltennis. Heeft als vrijwilliger ook achter de bar gestaan. Werkte vroeger in een winkel, bij Van Asten in de Schoolstraat, en is daarna voor de kinderen gaan zorgen totdat ze groter werden. Toen de kinderen groter waren is Wil in een hotel gaan werken, Hotel Op de Hoogte, op de Prins Hendrikweg. Wil fiets en zwemt nog graag. Elk jaar gaan ze met hele gezin tafeltennissen. 

Er zijn mooie wereldwijde reizen gemaakt met de kinderen, vele landen zijn bezocht. 

Afgelopen zaterdag was het al feest. Ze zijn met een bus naar Rotterdam geweest met de hele familie. Uit eten in het UFO restaurant en met elkaar bowlen.

Het geheim van ruim 60 jaar bij elkaar? Allebei elkaar vrij laten in je doen en laten, lekker je eigen dingen kunnen doen. Wil gaat graag kaarten en Gerard gaat graag vissen. 

De redactie van Blik Op Noordwijk feliciteert het bruidspaar nogmaals van harte met hun 60-jarige huwelijksfeest. 

Foto’s: BON Wendy Weijers 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.