Datum: 30-11-2022 - 05:54
25
jun
'22
Circulaire regenton voor Thuishuis Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Circulaire regenton voor Thuishuis Noordwijk.

De Groene Uitdaging ging vrijdag 24 juni op bezoek bij Stichting Thuishuis Noordwijk, om de bewoners te verrassen met een speciale circulaire regenton. Deze kleinschalige woongroep heeft mooie ambities om hun tuin in het hofje aan de Hendrika duysterstraat nog verder te vergroenen….

Regenton voor een groene, duurzame tuin
De start is er al en binnenkort zal de tuin van het Thuishuis nog verder aangepakt worden. Dan mag een regenton natuurlijk niet ontbreken! Via een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland kan De Groene Uitdaging deze speciale regentonactie organiseren. Naast de winactie en een mooie kortingsactie, waarbij je een regenton voor de helft van de prijs kunt aanschaffen, geven zij ook regentonnen weg aan maatschappelijke projecten die zich inzetten voor meer groen.

Hermiene, een van de bewoners van het Thuishuis: “We hebben mooie plannen om hier een gezamenlijke groene en duurzame tuin aan te leggen, de regenton is een zeer mooie aanvulling waar we heel blij mee zijn!”

Speciale circulaire regenton
Het Thuishuis had de primeur om een van de eerste ‘circulaire regentonnen’ te bemachtigen. Deze zijn gemaakt door Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek. Vanuit een samenwerking met Circulair West zijn zij aan de slag gegaan om de blauwe opslagvaten uit de autoindustrie een nieuwe, duurzame bestemming te geven. Deze regenton is het resultaat, met in de deksel ruimte voor vrolijke planten en bloemen.  

Regentonactie
De regentonactie van De Groene Uitdaging loopt nog tot eind juli, of zolang de voorraad strekt. Dus wil jij ook meedoen aan deze actie en een regenton met hoge korting aanschaffen? Je kunt dit jaar kiezen uit zeven verschillende modellen. Kijk op www.degroeneuitdaging.nl/regentonvoor meer informatie.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.