Datum: 01-12-2022 - 14:31
27
jun
'22
Tennissers Gevers halen 2900 euro op voor Fietsmaatjes Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Tennissers Gevers halen 2900 euro op voor Fietsmaatjes Noordwijk.

236 tennissers die afgelopen week meededen met het Noortuks tennistoernooi van Tennisvereniging De Gevers hebben gezorgd dat stichting Fietsmaatjes Noordwijk nieuwe accu’s kan aanschaffen voor de duo-fietsen…..

Noordwijker Piet Augustinus nam de cheque ter waarde van 2900 euro namens de stichting de cheque in ontvangst op zondag 26 juni, de laatste dag van het toernooi. Hij was met een duo-fiets naar het terrein gekomen en reed een ereronde langs de tennisbanen. Janneco van der Niet, de drijvende kracht achter het tennistoernooi, reikte de cheque uit. “Het Noortuks tennistoernooi is al sinds jaar en dag hèt goede doelen toernooi. Tennis staat voorop, maar iedereen kijkt ook uit naar de loterij op de finaledag. Met de opbrengst van de loterij steunen we elk jaar een organisatie die giften goed kan gebruiken. Dit jaar zijn we blij de mensen van Fietsmaatjes te kunnen helpen. We zien de duo-fietsen door heel het dorp. Het is een mooi initiatief waar mensen die niet meer zelf kunnen fietsen, veel gebruik van maken.”

Een groot aantal ondernemers in Noordwijk heeft gul en geheel kosteloos prijzen verschaft voor de loterij op zondag. De hoofdprijs was een volledige tennisoutfit. De twee prijs was een overnachting in een lokaal hotel, ter beschikking gesteld door Michiel van den Berg, die tevens winnend finalist was op het toernooi. Elk lootje à 1 euro dat werd verkocht, kwam volledig ten goede aan de gift aan Stichting Fietsmaatjes. De opkomst van het toernooi was hoog dit jaar en de lootjes namen gretig aftrek. De volle bezetting op de banen en op het terras maakte dan ook dat het bedrag dat uitgereikt kon worden, ongekend hoog was. “Volgend jaar proberen we dit natuurlijk weer te overtreffen voor een ander goed doel,” aldus Janneco.

Fietsmaatjes is een landelijke stichting die vrijwilligers aan mensen koppelt die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duo-fiets met elektrische trapondersteuning. Zo genieten ze van onderlinge gesprekken en de omgeving en zijn ze lekker in beweging. In totaal fietsen er in Nederland meer dan 2100 mensen met evenveel vrijwilligers op de vele duo-fietsen.

 Foto: Lita Plugge

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.