Datum: 28-09-2022 - 07:53
28
jun
'22
Actie Peuk-Meuk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Actie Peuk-Meuk.

Op zaterdag 2 juli van 10:00 tot 12:00 wordt er op diverse locaties in de gemeente Noordwijk meegedaan met de landelijke actie PeukMeuk 2022.De actie in Noordwijk wordt georganiseerd door de Zwerfafval ambassadeurs, een grote groep inwoners uit de gehele gemeente die op eigen initiatief hun omgeving schoonhouden van zwerfafval….

Ook in de omliggende gemeenten is die dag aandacht voor deze actie. De sigarettenpeuken zijn klein en vallen niet op maar zijn ver weg het meest gevonden zwerfafvalitem. 

De peuken bevatten plastic wat niet afbreekt en uiteindelijk afbreekt als microplastic en in het water komt. Daarnaast bevatten giftige stoffen die net als het plastic ook slecht zijn voor mens en dier.

Met de landelijke actie wordt aandacht gevraagd voor dit probleem. Oplossingen zijn er vanuit de Zwerfafval ambassadeurs ook en die is simpel: neem een zak-asbakje mee voor je peuken.

Meedoen? Bijvoorbeeld met anderen uit je straat of vereniging. Meld je aan via 06-27471945
Alleen meedoen of op een locatie meedoen kan natuurlijk ook! Laat het dan ook even weten.

De zak-asbakjes zijn gratis (zo lang de voorraad strekt) te verkrijgen bij de peukmeuk actie in locatie centrum Noordwijkerhout.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.