Datum: 01-10-2022 - 22:59
30
jun
'22
Ga mee op schattenjacht met de Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Ga mee op schattenjacht met de Bibliotheek Bollenstreek.

Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleven we samen avonturen en ontdekken we de mooiste verhalen. Zo wordt lezen extra leuk!…

Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het verhaal Monsterkrant van Paul van Loon. Vakantielezen is een ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Met Vakantielezen willen de Bibliotheek Bollenstreek het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Reis mee!
Met Vakantielezen reizen gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen ze spellen en proberen ze een schat te vinden. Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal.

In welk land start jullie reis? Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Meld je gratis aan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/vakantielezen.

Activiteiten in de bibliotheek
In de bibliotheek kunnen kinderen een spannende speurtocht doen. De speurtocht kan gedurende de vakantieperiode gratis gespeeld worden tijdens openingstijden van de Bibliotheek. Vraag een medewerker van een bibliotheek bij jou in de buurt om meer informatie of kijk op www.bibliotheekbollenstreek.nl/vakantielezen.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.