Datum: 25-09-2023 - 07:51
30
jun
'22
Doorstroomadviseur Anita Heemskerk gestart om doorstroming binnen sociale huurwoningen op gang te brengen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Doorstroomadviseur Anita Heemskerk gestart om doorstroming binnen sociale huurwoningen op gang te brengen.

Gemeente Noordwijk, Woningstichting Sint Antonius van Padua en Woonstichting Stek presenteren hun nieuwe doorstroomadviseur Anita Heemskerk. Zij zorgt voor meer beweging en lucht in de vastgelopen woningmarkt en dan met name het segment sociale huurwoningen. Een grote verhuisdoos met een mooi boeket erin. Anita Heemskerk ontving het...

goed verpakte welkomstboeket uit handen van Theo Alkemade wethouder Wonen van de gemeente Noordwijk, Hans Al, bestuurder woonstichting Stek (op foto links) en mevrouw Anneke Allewijn, bestuurder woningstichting Sint Antonius van Padua (op foto rechts).

Mevrouw Heemskerk is een nieuw gezicht met een nieuwe taak in gemeente Noordwijk waar de samenwerkende partners met elkaar in geloven. Een adviseur die helpt de doorstroming binnen de sociale huurwoningen op gang te brengen, zodat er meer beweging en lucht komt in de vastgelopen woningmarkt.

Een punt waarover gemeente, woningcorporatie en woningstichting zorgen hebben en met elkaar samenwerken aan oplossingen. Goed te weten. De nieuwe doorstroomadviseur beschikt over jarenlange ervaring. Zij heeft er zin in om in Noordwijk een bijdrage te leveren aan een sterke invulling van deze nieuwe functie.

De doorstroomadviseur richt zich onder andere op:

* het helpen en ontzorgen van huurders/senioren die vanuit een sociale huurwoning bij woningstichting Sint Antonius van Padua of Woonstichting Stek willen verhuizen;
* het bieden van financieel maatwerk in bijzondere gevallen om de doorstroming mogelijk te maken;
* het matchen van vraag en aanbod om doorstroming te bevorderen.

Het aanstellen van de doorstroomadviseur is een van de prestatieafspraken uit de Meerjarenafspraken gemeente Noordwijk 2022 - 2025 waaronder woningstichting Sint Antonius van Padua en Woonstichting Stek hun handtekening hebben gezet.

Na 2 jaar wordt deze afspraak geëvalueerd. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.