01
jul
'22
Buurtkamer ‘De Wetering’ officieel geopend. (Foto’s + video)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Buurtkamer ‘De Wetering’ officieel geopend. (Foto’s + video)

Er is in de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opknappen van de ontmoetingsruimte van het Raamwerk aan de Bloemendaalstraat 23-25. Binnen (of bij mooi weer buiten) kan er gezellig koffie worden gedronken, een praatje worden gemaakt of een krantje worden gelezen. Ook de buitenruimte is opgeknapt…

en voorzien van gezellige plantjes en een zelfgemaakte mini-bieb, waar alle buren uit de Bloemendaalstraat ook gebruik van mogen maken. Vandaag is de buurtkamer officieel opengesteld en werden buren uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Een aantal buren kwamen inderdaad een kijkje nemen en hadden een mooie bos bloemen mee genomen. Ze kregen een rondleiding door de nieuwe huiskamer, waar Marian Meskers, medewerker van het Raamwerk, alle uitleg gaf.

In samenwerking met Welzijn Noordwijk is besloten om de mooi opgeknapte ruimte ook voor de buurt beschikbaar te stellen, als ontmoetingsplek. Vanaf 1 juli is buurtkamer ‘De Wetering’ daarmee iedere vrijdagochtend tussen 10:00 uur en 11:30 uur beschikbaar voor de buren om elkaar te ontmoeten. Loop gerust binnen, drink gezellig een kop koffie met elkaar, lees een krantje, pak een boek uit de mini-bieb of kom gewoon gezellig langs voor een praatje. Vanuit Welzijn Noordwijk zal Roy van Schie op vrijdagochtend aanwezig zijn om buren te ontvangen. De officiële opening werd verricht door Roy van Schie (sociaal makelaar bij Welzijn Noordwijk), Marian Meskers en Jan van der Plas, medewerkers van het Raamwerk, onder toeziend oog van een echte Noordwijkse zeemeeuw.

Foto’s/video: Wendy Weijers BON (en klein stukje video van Ton)