Datum: 01-12-2022 - 14:56
02
jul
'22
Cursus mui-zwemmen bij de Reddingsbrigade weer een groot succes!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Cursus mui-zwemmen bij de Reddingsbrigade weer een groot succes!

Toen de cursusmomenten voor het mui-zwemmen online kwamen, waren ze alle vier in korte tijd vol geboekt! Er is wederom veel belangstelling van kinderen met hun (groot)ouders om de belangrijke cursus te volgen en zo de gevaren van de zee beter te leren kennen….

De cursussen worden gestart met theorieles over de gevaren van de zee met uitleg over het strand, de zee, zandbanken, golven, stroming en muien. Het doel van de cursus is om de bewustwording m.b.t. de gevaren van de zee onder de jongeren en hun ouders te vergroten.

Na de theorieles was het tijd voor de praktijk. Alle kinderen (en een aantal ouders) gingen onder begeleiding van lifeguards de zee in om de theorie in de praktijk te laten zien en te laten ervaren hoe je op een veilige en verantwoorde manier met de zee om moet gaan. De koude zee werd getrotseerd door de kinderen, en met veel plezier sprongen ze in de golven.

Na afloop stond er een lekker bekertje limonade klaar.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.