Datum: 27-01-2023 - 22:19
06
jul
'22
Installatie op raadsvergadering van nieuwe kinderburgemeester, wethouders (4), raads-(3) en commissieleden (4).
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Installatie op raadsvergadering van nieuwe kinderburgemeester, wethouders (4), raads-(3) en commissieleden (4).

Dinsdagavond 5 juli is in de Duinpan de laatste gemeenteraadsvergadering voor het zomerreces gehouden. Hierbij werden door burgemeester Wendy Verkleij een flink aantal installaties voor allerlei geledingen gedaan. Als eerste nam de burgemeester afscheid van de huidige kinderburgemeester Tess van Eijk en volgde de installatie van de nieuwe kinderburgemeester de 10-jarige Kseniya Dessing....

De ambtsketen van kinderburgemeester werd door Tess overgedragen aan Kseniya en was er voor Tess een afscheidspresentje.

Vervolgens werd het nieuwe college met de vier wethouders (waarvan drie uit het vorige college) geïnstalleerd, Roberto ter Hark (VVD), Alois Eberharter (Partij voor de Inwoners), Theo Alkemade (CDA) en Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk). 

Woensdag 6 juli volgt de eerste formele collegevergadering. Dit heet het constituerend beraad. Daarin wordt de portefeuilleverdeling vastgesteld. Bekendmaking hiervan volgt daarna.

Doordat er drie raadsleden voor het wethouderschap zijn gegaan, kwamen er plaatsen vrij voor drie nieuwe raadsleden. Ook zij werden op deze avond geïnstalleerd en dat zijn Desirée van Paridon (VVD), Max Uphoff (CDA) en Frans van Kouwen (Lijst Salman Noordwijk).

Als laatste deed burgemeester Wendy Verkleij de installatie van vier nieuwe commissieleden, Mariëtte Alkemade (VVD), Chris van Maris (VVD), Marie Alin Alkemade (CDA) en Judith Sandriman (CDA).

Foto's BON.

{gallery}16410{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.