Datum: 27-01-2023 - 23:15
12
jul
'22
Eerste exemplaar boek ‘Max Liebermann in Noordwijk’ uitgereikt aan de burgemeester.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Eerste exemplaar boek ‘Max Liebermann in Noordwijk’ uitgereikt aan de burgemeester.

Vanavond is in Huis ter Duin het eerste exemplaar van het boek ‘Max Liebermann in Noordwijk’ uitgereikt aan burgemeester Wendy Verkleij. Het boek is geschreven en samengesteld door Noordwijker en Liebermann-kenner Jaques Dekker en wordt uitgegeven door Bekking & Blitz….

De uitreiking vond plaats op het terras van Huis ter Duin bij het paneel met het schilderij ‘Huis ter Duin Noordwijk’. Paul Overmans, voorzitter Stichting Max Liebermann Noordwijk, heette alle aanwezigen welkom.

Schrijver Jaques Dekker heeft een toelichting gegeven op de inhoud van het boek.

Max Liebermann verbleef in de jaren 1905-1913 (m.u.v. 1910) steeds enige maanden in Noordwijk. In die jaren maakte hij 128 schilderijen die te herleiden zijn naar locaties in Noordwijk. Zijn stijl in die jaren ontwikkelde zich van realistisch naar impressionistisch.

Burgemeester Wendy Verkleij had de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Zij gaf aan dat de gemeente Noordwijk ontzettend trots is op de Max Liebermann stichting. 

Daarnaast heeft Huis ter Duin de eerste 50 exemplaren, 25 in het Nederlands en 25 in het Duits, afgenomen. Het boek is te koop voor €16,90.

In Berlijn is de zomerexpositie ‘Max Liebermann in Noordwijk’ te bezichtigen, klik hier voor het item op BON.

Foto’s: Wendy Weijers Blik Op Noordwijk

{gallery}16433{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.