Datum: 31-01-2023 - 07:19
22
jul
'22
Una Cintina in derde concert Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Una Cintina in derde concert Zomerserie Muziek in Jeroen.

Op donderdag 28 juli  is de Letse organiste Una Cintina te gast op het Knipscheer-orgel in de Zomerserie van Muziek in Jeroen. Una Cintina was elf jaar geleden ook al eens te gast in de Zomerserie en verrukte toen al de bezoekers met haar virtuose orgelspel. Op hoge hakken speelde ze net zo makkelijk als andere organisten op speciale orgelschoenen. Wie weet is dat nog steeds het geval…

Una Cintina studeerde aan de Letse Muziek Academie, waar ze een bachelorsgraad en het Mastersdiploma behaalde voor orgel en koordirectie. In Nederland zette ze haar studie voort bij Jacques van Oortmerssen en nam ze deel aan verschillende internationale masterclasses (Ton Koopman, Ludger Lohmann).

Una Cintiņa is muzikaal directeur in de R.K. Parochie HH. Matthias-Laurentius te Alkmaar, concertorganiste en dirigente van o.a. oratoriumkoor Cantate Domino (Zoeterwoude), kamerkoor Canticum Novum (Alkmaar) en Chr. Gemengd Koor Cantamus in Hoofddorp.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 8,-, voor vrienden € 6,-. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.muziekinjeroen.nl. Tijdens de (gratis) borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Una en napraten over een ongetwijfeld memorabel concert.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.