×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 454 niet laden
26
jul
'22
Virtuoze Arjen Leistra bespeelt Maarschalkerweerd-orgel in R.K. Jeroenskerk in Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Virtuoze Arjen Leistra bespeelt Maarschalkerweerd-orgel in R.K. Jeroenskerk in Zomerserie Muziek in Jeroen.

In het vierde concert van de Zomerserie van Muziek in Jeroen op donderdag 4 augustus wordt een uitstapje gemaakt naar het Maarschalkerweerd-orgel in de R.K. Jeroenskerk in Noordwijk. Achter de klavieren zit dan Arjen Leistra, een organist opgeleid door o.a. Ben van Oosten en niemand minder dan Marie-Claire Alain in Parijs….

Arjen Leistra is stadsorganist van Schiedam, maar vanwege zijn virtuoze spel is hij een veelgevraagd organist en concerteert hij behalve in Nederland in Engeland, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië en Slowakije. In november 2005 en februari 2008 maakte hij concerttournees naar de Verenigde Staten en gaf recitals in Florida, Georgia en South- en North Carolina.

Het programma dat Arjen Leistra ten gehore brengt is natuurlijk toegespitst op het Maarschalkerweerd-orgel. Te horen zijn werken van o.a. Percy Whitlock, César Franck, Théodore Dubois en Joseph Jongen.

Het concert in de R.K Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 8,-, voor vrienden € 6,-.  Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.muziekinjeroen.nl. Tijdens de (gratis) borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk napraten met Arjen Leistra en andere orgelliefhebbers.