Datum: 22-03-2023 - 19:17
26
jul
'22
Partij voor de Inwoners stelt schriftelijke vragen over afsluiten De Zuid.
Geschreven door Partij voor de Inwoners
Foto's Redactie BON

Partij voor de Inwoners stelt schriftelijke vragen over afsluiten De Zuid.

Partij voor de Inwoners stelt schriftelijke vragen over de afsluiting van De Zuid en uitsluitend toegang voor bewoners. Aanleiding voor de vragen is dat tijdens zomerse dagen veel strandgangers op zoek zijn naar een parkeerplek voor de auto. Heel Noordwijk aan Zee ervaart hiervan al jaren overlast….

Recent wordt op zomerse dagen de volledige wijk De Zuid afgesloten met hekken, borden en toezichthouders. Deze wijk is daarmee uitsluitend toegankelijk voor de eigen bewoners van deze villawijk. Volgens een bericht op Blik Op Noordwijk is een en ander een gevolg van een afspraak die de gemeente heeft gemaakt met de wijkvereniging De Zuid.

Er is hierover op social media veel onbegrip en gesproken wordt over een voorkeursbehandeling voor De Zuid. De bewoners van het oude zeedorp en het hele woongebied achter het Wantveld hebben hierdoor namelijk wellicht nog meer parkeeroverlast te verduren dan voorheen. Terwijl juist in deze wijken de bewoners zelf zijn aangewezen op een beperkt aantal openbare parkeerplaatsen, en in De Zuid vrijwel alle bewoners een eigen oprit voor hun auto’s hebben.

Vragen

1. Is de afsluiting van De Zuid het gevolg van een afspraak met wijkvereniging De Zuid?
2. Wie heeft deze afspraak gemaakt, het vorige of het nieuwe college van B&W? Welke wethouder is hiervoor verantwoordelijk? Graag het gespreksverslag bijvoegen.
3. Wat zijn de kosten van de afsluiting per dag? Hoeveel bedragen de voorziene kosten voor geheel 2022?
4. Uit welke post wordt dit betaald? Is hiervoor geen besluit van de gemeenteraad nodig?
5. Op diverse plekken in de wijk De Zuid is nu tijdelijk c.q. onnodig een parkeerverbod ingesteld. Graag een overzicht (kaartje) hiervan en een kopie van het genomen verkeersbesluit ter zake.
6. In de wijk De Zuid zijn al veel paaltjes geplaatst om parkeren op gemeentegrond te voorkomen. Waarom? Verder kunnen de meeste bewoners hun auto’s kwijt op een eigen oprit. Waarom acht u deze afsluiting en alle kosten voor de gemeenschap hiervoor dan toch verantwoord? Acht u dit eerlijk ten opzichte van de andere woonwijken waar de parkeerdruk vele malen hoger is?
7. Kunt u zich voorstellen dat veel Noordwijkers spreken van een voorkeursbehandeling? Zo neen, graag uw argumenten.
8. Zijn er geen andere oplossingen mogelijk waarbij er ook in De Zuid betaald parkeren wordt ingevoerd in combinatie met een goede bereikbaarheid voor de hulpdiensten?

Alexandra Dik
Partij voor de Inwoners

Foto: PR

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.