Datum: 14-08-2022 - 14:51
31
jul
'22
Ko Zwanenburg met concert voor liefhebbers in Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Ko Zwanenburg met concert voor liefhebbers in Zomerserie Muziek in Jeroen.

In het vijfde concert op donderdag 11 augustus van de Zomerserie van Muziek in Jeroen is de Utrechtse organist Ko Zwanenburg te gast. Ko Zwanenburg is een musicus pur sang. Hij  studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde hij bij Jan Welmers het diploma Uitvoerend Musicus Orgel….

Naast zijn werkzaamheden als docent is Ko cantor-organist van de Nicolaïkerk te Utrecht. 

Ko Zwanenburg is een geliefd concertorganist, mede door zijn programmakeuze. In Noordwijk speelt hij werken van o.a. J.S. Bach, Max Reger  en Louis Vierne, om te besluiten met het spectaculaire ‘Toccata alla Rumba van Peter Planyavsky.

Het concert in de Oude Jeroenskerk, ook te volgen op het grote videoscherm, begint om 20.15 uur. Kaarten kosten€ 8,- (Vrienden €6,-) en kunnen worden besteld via www.muziekinjeroen.nl. Na afloop wordt nagepraat met een (gratis) drankje in het koor van de kerk.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.