Datum: 14-08-2022 - 15:25
01
aug
'22
Beach Cleanup Tour, etappe Noordwijk, doe jij ook mee?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

Beach Cleanup Tour, etappe Noordwijk, doe jij ook mee?

Van 1 tot en met 15 augustus gaan we tijdens de 9e Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee weer de héle Noordzeekust opruimen. Samen met duizenden vrijwilligers maken we in dertig etappes de Noordzeestranden schoon. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes! Blijf op de hoogte van de Boskalis Beach Cleanup Tour en al het andere werk….

van Stichting De Noordzee via FacebookTwitterInstagramLinkedIn en onze maandelijkse ZEEmail.

Op deze dag zijn er twee mogelijkheden om je in te zetten voor een schone en gezonde Noordzee. Je kunt meelopen met een etappe, waarbij je van A naar B loopt en zoveel mogelijk afval opruimt. Komt het niet uit om een hele dag op pad te zijn? Dan kan je ook zonder je in te schrijven zelf komen opruimen vanaf de Noordzeekraam.

De etappe
Op 14 augustus ruimen we het strand tussen Noordwijk en Langevelderslag op (circa 6 kilometer). Dit is dé hondenetappe! Dus als je je hond mee wilt nemen naar de Boskalis Beach Cleanup Tour, dan moet je op 14 augustus in Noordwijk zijn! 

We ontvangen je in strandpaviljoen De Koele Costa om 10.00. Daar vertellen we je kort hoe de dag eruitziet. Om 10.30 stappen we vervolgens de bus in en die brengt ons naar de locatie vanaf waar we gaan schoonmaken. We lopen dan over het strand terug naar de startlocatie en ruimen al het afval op dat we tegenkomen. Rond 13.00 nemen we een lunchpauze op het strand waarbij je je eigen meegenomen lunch kan nuttigen. Tip: neem zo min mogelijk wegwerpplastic mee naar het strand!
Rond 15.30 komen we weer terug bij paviljoen De Koele Costa. Daar maken we de resultaten bekend en sluiten we de dag af! Uiteraard is er daarna nog de ruimte om op eigen gelegenheid een drankje te drinken.

Wees er snel bij, want er is maar beperkte plek. Is de etappe waar jij je voor wilt inschrijven vol? Houd de website dan in de gaten. Het kan zijn dat er weer plekken vrijkomen. Op deze etappe kun je ook zonder inschrijving langskomen en opruimspullen lenen om op eigen gelegenheid het strand op te ruimen.

Klik hier om je in te schrijven.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.